Al 300 aanmeldingen Burgernet Abcoude en Baambrugge


Geplaatst op: 1 juni 2011

Burgernet is vanaf vandaag, 1 juni, ook actief in Abcoude en Baambrugge. Ruim driehonderd inwoners uit de twee kernen hebben zich inmiddels als deelnemer aangemeld. Zij ontvingen vandaag als welkom een bericht van burgemeester Burgman van De Ronde Venen. Burgernet bestond al in de voormalige gemeente De Ronde Venen. Inwoners die ook willen deelnemen aan Burgernet kunnen zich aanmelden via www.burgernet.nl

Burgernet is een telefonisch netwerk, waarbij inwoners zich samen met de politie en gemeente inspannen om verdachten van misdrijven op te sporen en vermiste personen terug te vinden. Inwoners en werknemers kunnen op deze manier gewoon vanuit huis of vanaf hun werkplek bijdragen aan de veiligheid in hun directe leef- en werkomgeving.

Sinds 1 oktober 2008 is Burgernet met succes actief in de voormalige gemeente De Ronde Venen. Na de fusie tussen de gemeenten De Ronde Venen en Abcoude per 1 januari 2011, is vanaf nu Burgernet ook actief in Abcoude en Baambrugge.

Een Burgernetactie start na een melding in de politiemeldkamer van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind. Deelnemers krijgen dan direct een ingesproken bericht (of in enkele gevallen een sms) via hun vaste of mobiele telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet men de gezochte persoon of het voertuig, dan dient dit direct via 0800 0011 aan de meldkamer van de politie te worden gemeld. Door middel van de tips die de politie van de Burgernetdeelnemers krijgt, kan de politie sneller in actie komen en gerichter zoeken. Na afloop krijgen de deelnemers bericht over het resultaat van de actie. Op de website www.burgernet.nl is meer informatie te vinden over Burgernet en is een filmpje te zien hoe Burgernet werkt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Al 300 aanmeldingen Burgernet Abcoude en Baambrugge

Burgernet is vanaf vandaag, 1 juni, ook actief in Abcoude en Baambrugge. Ruim driehonderd inwoners uit de twee kernen hebben zich inmiddels als deelnemer aangemeld. Zij ontvingen vandaag als welkom een bericht van burgemeester Burgman van De Ronde Venen. Burgernet bestond al in de voormalige gemeente De Ronde Venen. Inwoners … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: