Energiemarkt Aalsmeer groot succes


Geplaatst op: 1 juni 2011

Wethouder Ulla Eurich liet met haar openingshandeling op de Energiemarkt afgelopen zaterdag zien hoe zonnepanelen energie leveren. Zij deed dit door een stekker in het stopcontact te steken en de aanwezige energiemeter begon rustig de tegengestelde richting op te draaien. Hiermee liet de meter mooi zien hoe de door de zonnepanelen opgewekte energie teruggegeven werd aan het energienet. Wethouder Eurich: ‘Energie besparen is niet alleen belangrijk voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Duurzame innovaties spelen hier een grote rol in.'

Naast de zonnepanelen was er nog veel meer te zien op de energiemarkt. Bijvoorbeeld isolatiemateriaal . Het gevarieerde aanbod liet zien dat voor allerlei situaties oplossingen mogelijk zijn. Zo was er (na)isolatiemateriaal dat zeer geschikt is voor muren in oudere woningen maar ook zeer lichtgewicht, innovatief isolatiemateriaal dat toegepast wordt voor nieuwbouwwoningen. Innovatieve vormen van (elektrische) fietsen werden getoond door de Bikebuilders, die met hun futuristische fietsen vooral ook jongeren erg aanspreken. Er was een breed aanbod met elektrische scooters, zonneboilers en energiezuinig witgoed. De gemeente zelf stond met een stand met subsidiemogelijkheden en veel bezoekers toonden hun belangstelling. De kinderen werden vermaakt in de draaimolen en in de knutselhoek. De rondleidingen in het EnergiePlus huis aan de Kudelstaartseweg, waar de bewoners geen maandelijkse energierekening meer hebben, ervoeren de bezoekers als zeer leerzaam.

De energiemarkt was met al deze activiteiten en informatie een succesvol en leerzaam evenement.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Energiemarkt Aalsmeer groot succes

Wethouder Ulla Eurich liet met haar openingshandeling op de Energiemarkt afgelopen zaterdag zien hoe zonnepanelen energie leveren. Zij deed dit door een stekker in het stopcontact te steken en de aanwezige energiemeter begon rustig de tegengestelde richting op te draaien. Hiermee liet de meter mooi zien hoe de door de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: