50.000 euro voor zeldzame soorten botkanker


Geplaatst op: 31 mei 2011

Uithoorn/De Kwakel - De 24-jarige Myrna Brussel dácht dat ze in het Amstelveense congrescentrum was om 10.000 euro uit te reiken voor onderzoek naar de zeldzame vorm van botkanker waar de Uithoornse zelf tegen strijdt. De cheque voor hoogleraar medische oncologie Winette van der Graaf van Stichting Adolescents and Young Adults viel wat groter uit: er werd maar liefst 50.000 euro opgehaald.

De eerste 10.000 euro werd vorig jaar opgehaald tijdens het Kwakelse polderfeest en de Dam-tot-Damloop. Het bedrag werd in drie weken tijd zo veel hoger door de inspanningen van Corry Bakker, Myrna's moeder Romy Brussel en Liliane Goossens van Stichting Lopen voor het Leven.Familie, vrienden, bedrijven en bekenden, iedereen was blij eindelijk iets te kunnen doen. Het geld is bestemd voor onderzoek naar Ewing en Osteo Sarcoma, zeldzame vormen van botkanker waar voornamelijk kinderen en jonge mensen het slachtoffer van worden. Zo ook Myrna, zij vecht al twee jaar tegen de ziekte en zal alleen genezen door een wonder.
Een verraste Myrna: ,,Ik vind het geweldig, er moest gewoon iets gebeuren. Ik word behandeld met protocollen uit 1999, omdat er gewoon nog niets beters is. Dat móet echt veranderen. Ik ben blij dat deze stichting gevonden is, want grote organisaties geven geen cent aan onderzoek naar deze zeldzame vormen van kanker."

Volgens hoogleraar medische oncologie Winette van der Graaf, die stichting AYA oprichtte, is het naast onderzoek ook heel belangrijk dat er aandacht is voor de groep van 18 tot 35-jarigen die getroffen worden door kanker. ,,Zij vallen toch vaak buiten de boot en hebben net zo goed als kinderen ook speciale zorg nodig."

Het werd een bijzondere middag in Amstelveen. Myrna wist niets van de actie en de grootte ervan. De Amstelveense Lions Club deed een genereuze donatie en een jeugdvriend van Myrna's moeder gaat binnenkort ruim gesponsord 'de rit der ritten' in de Grande Marmotte fietsen met een speciaal 'Myrna-shirt' aan. En zo heeft de actie heel wat teweeg gebracht, niet alleen bij Myrna en haar familie, maar ver daarbuiten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

50.000 euro voor zeldzame soorten botkanker

Uithoorn/De Kwakel - De 24-jarige Myrna Brussel dácht dat ze in het Amstelveense congrescentrum was om 10.000 euro uit te reiken voor onderzoek naar de zeldzame vorm van botkanker waar de Uithoornse zelf tegen strijdt. De cheque voor hoogleraar medische oncologie Winette van der Graaf van Stichting Adolescents and Young … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: