Elkaar ontmoeten in De Kweektuin, Maatje voor Twee


Geplaatst op: 30 mei 2011

Een dag waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en ook eens kennis kunnen maken met De Kweektuin. Om die reden vond afgelopen woensdag voor de derde keer de zogenaamde ‘maatjesdag' plaats. Deze dag werd georganiseerd door cliëntbegeleider Hanne Lap van De Kweektuin en projectcoördinator Carolien Harbers van Stichting De Baat. Maatje voor Twee is er voor alle zelfstandig wonende inwoners in het werkgebied van Stichting De Baat die vanwege welke reden dan ook een maatje (vrijwilliger) kunnen gebruiken. Alle ingeschreven maatjes, hulpvragers van Maatje voor Twee en belangstellenden waren uitgenodigd bij De Kweektuin in Mijdrecht.

Deze kwekerij is een biologische groentetuinderij waar zelfstandig wonende kwetsbare burgers een zinvolle dagbesteding kunnen krijgen. De genodigden verzamelden zich in de ochtend, in gezelschap van burgemeester Marianne Burgman, kweker Wim Koolhaas en projectcoördinator Carolien Harbers bij de Tuinderslaan in Mijdrecht. Onder het genot van een kopje koffie sprak de burgemeester haar waardering uit voor Maatje voor Twee en De Kweektuin. Coördinator Carolien Harbers gaf uitleg over hoe deze maatjesdag tot stand was gekomen en vervolgens sprak kweker Wim Koolhaas over het ontstaan van De Kweektuin en de betekenis ervan voor de omgeving.

Op het programma van de maatjesdag stond het maken van een lunch met zoveel mogelijk ingrediënten uit De Kweektuin. Iedereen die dat wilde kon onder leiding van Simone Reijm, workshopleider van koken met Simone, samen een lunch bereiden. Zo kon men kiezen om twee soorten soep te maken, twee verschillende salades of mee te helpen met het nagerecht.

Nadat de voorbereiding voor de lunch klaar was, werd er door twee medewerkers van De Kweektuin een rondleiding gegeven door de kas. Met heel wat kennis over de kwekerij kon iedereen aan tafel plaatsnemen. Wethouder Kees Schouten was aanwezig om iedereen toe te spreken. De wethouder sprak lovende woorden over De Kweektuin en Maatje voor Twee. Met name ook voor alle vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. De dag werd feestelijk afgesloten met het nuttigen van de zelf gemaakte lunch.
Foto`s zijn gemaakt door fotografe Jessie Bos van fotoworkshop De Ronde Venen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Elkaar ontmoeten in De Kweektuin, Maatje voor Twee

Een dag waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en ook eens kennis kunnen maken met De Kweektuin. Om die reden vond afgelopen woensdag voor de derde keer de zogenaamde ‘maatjesdag' plaats. Deze dag werd georganiseerd door cliëntbegeleider Hanne Lap van De Kweektuin en projectcoördinator Carolien Harbers van Stichting De Baat. Maatje … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: