001 - Tuimarkt

Brandweer Vinkeveen 3e bij wedstrijden in Leersum


Geplaatst op: 30 mei 2011

Zaterdag 28 mei ging het korps van brandweer Vinkeveen voor de tweede ronde in de klasse 112 naar Leersum. Hier werd gestreden om een plek in de halve finale op 25 juni in Bussum.

De wedstrijdploegen kregen een zware wedstrijdbaan voor hun kiezen. De melding was een hooibrand in een schuur aan de Boerenweg in Leersum. Daar aangekomen stond de eigenaar van de boerderij buiten de schuur reeds te wachten. Uit de schuur kwam rook. Vanaf de buitenkant kan je een brandhaard zien en een ongeval met een tracktor. Onder een wals zat een persoon bekneld met zijn benen. De brand was een grote stapel hooi die tegen een houten wand aan lag. Als je verder ging kijken dan ontdekte je een doorslag van de brand door een houten wand en nog een tweede slachtoffer die had geprobeerd om de brand te blussen.

Als eerste was het de bedoeling om de brand te blussen. Dit omdat dat een groot gevaar kon worden voor de hulpdiensten en het slachtoffer welke knel lag onder de wals. Met 2 stralen lagedruk werd deze brand bestreden. Daarna werd het slachtoffer bevrijd onder de wals vandaan. Voor de waterwinning van het voertuig moest assistentie gevraagd worden aan een (water)tankwagen. Om over het juiste hulpverlenings gereedschap te kunnen beschikken moest er een HV voertuig gewaarschuwd worden.

Een hele lijst met werkzaamheden dus, welke allemaal geklaard moesten worden binnen 45 minuten. Bij de prijsuitreiking bleek dat veel ploegen het een zware strijd vonden. Maar dat maakte de vreugde veel groter toen bleek dat we de 3e plaats hadden behaald. Dat betekend dat we op 25 juni mogen gaan strijden op de halve finale in Bussum om een plaats in de finale.

Foto's: Erwin Bakker 
Meer foto's:www.erwin-bakker.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweer Vinkeveen 3e bij wedstrijden in Leersum

Zaterdag 28 mei ging het korps van brandweer Vinkeveen voor de tweede ronde in de klasse 112 naar Leersum. Hier werd gestreden om een plek in de halve finale op 25 juni in Bussum. De wedstrijdploegen kregen een zware wedstrijdbaan voor hun kiezen. De melding was een hooibrand in een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: