Jongerenplatform debatteert met gemeente over toekomst The Mix


Geplaatst op: 30 mei 2011

Dinsdag 24 mei j.l. waren B&W en raadsleden van de gemeente Uithoorn en De Kwakel uitgenodigd om te debatteren over de toekomst van jongerencentrum The Mix. Acht jongeren hebben zich verenigd in een platform en voelden zich geroepen om de gemeente enig uitleg te geven over het jongerenwerk in de regio en de functie die The Mix daarin vervuld . Er was goed gehoor gegeven aan de uitnodiging van het jongerenplatform en iedere partij uit de gemeenteraad was vertegenwoordigt.

Na een korte inleiding volgde een rondleiding door het pand, waarna er een promotiefilm werd vertoond waarin alle activiteiten vertegenwoordigt waren. Deze door Frank Bijlard gemaakte compilatie werd goed ontvangen! Daarna volgde er diverse presentaties door jongeren over de mogelijkheden die The Mix biedt en hoe ze zich persoonlijk kunnen ontplooien.

Vervolgens begon het debat. Enige speerpunten waren de voortgang van het zogenaamde ‘verbeterplan The Mix' en de verontrusting over de geplande huizen van de Vinckebuurt naast het jongerencentrum. Het verbeterplan The Mix was een extra subsidie van de gemeente voor drie jaar. Met dit budget zijn de gewenste verbeteringen doorgevoerd volgens de zogenaamde ‘cultuurfoto'.

Hierin waren de wensen van de jongeren van Uithoorn en De Kwakel vertegenwoordigt zoals de opening op dinsdag -en donderdagavond met bijvoorbeeld lounge-inloop en jamsessies. Dit heeft er toe geleid dat steeds meer jongeren de weg naar The Mix weten te vinden. De jongeren maken zich ongerust over de bezuinigingen en het eventueel wegvallen van deze extra openstellingen en activiteiten.

Ook de bouw van de Vinckebuurt was een onderwerp van gesprek. Daar de huizen erg dicht bij het jongerencentrum worden gebouwd. Dit zou kunnen leiden tot (geluids)overlast en een beperkte parkeergelegenheid.
Het praten met jongeren in plaats van het praten over jongeren werd als zeer positief ervaren door de diverse raadsleden. Uiteraard hopen de jongeren dat deze avond zal meehelpen om de raadsleden gunstig te stemmen over de toekomst van The Mix.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: The Mix

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jongerenplatform debatteert met gemeente over toekomst The Mix

Dinsdag 24 mei j.l. waren B&W en raadsleden van de gemeente Uithoorn en De Kwakel uitgenodigd om te debatteren over de toekomst van jongerencentrum The Mix. Acht jongeren hebben zich verenigd in een platform en voelden zich geroepen om de gemeente enig uitleg te geven over het jongerenwerk in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: