Feestweekend Kudelstaart geslaagd


Geplaatst op: 30 mei 2011

Vrijdagavond 20 mei begon het feestweekend in Kudelstaart met een gezellig feest in
Dorpshuis 't Podium. DJ Ronald zorgde voor een uitstekend sfeertje en de feestgangers hadden het goed naar hun zin.

Na dit gezellige feest stond op zaterdag het inmiddels traditionele beachvolleybaltoernooi op het programma. 19 teams hadden zich opgegeven om te strijden om de titel: "Beachvolleybalkampioen van Kudelstaart 2011". Door de vele inschrijvingen was de organisatie genoodzaakt een derde veld achter het Dorpshuis aan te leggen. Gelukkig was het extra zand voor Loonbedrijf Arthur Bon geen probleem en hebben zij maar liefst negen vrachtwagens met zand gebracht, in totaal zo'n 130 kuub zand waarin naar hartenlust werd gespeeld. Na spannende voorrondes bleven er 4 teams over die gingen uitmaken wie de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.
In de halve finale versloeg Assist Promotions het team The Beachies. De Pretpeurders zorgde voor een verrassing door in de halve finale na verlenging het team Maar wij hebben Loogman uit te schakelen, maar zij veroverden toch nog de derde plaats.
Assist Promotions was al weken aan het trainen en de finale leek een formaliteit te worden.

De Pretpeurders waren al vanaf s'morgens vroeg bezig geweest met het aanleggen van de velden en zaten er al aardig doorheen. Het tegendeel bleek waar en de finale ging lang gelijk op. Het team van De Pretpeurders stond halverwege voor, maar de vermoeidheid eiste toch zijn tol. Assist Promotions won de finale uiteindelijk met 21-16. Al met al een terechte winnaar na een zeer geslaagde dag.

Zondag stonden "Peur-um- Erin" en De Kudelstaartse Kampioenschappen Eieren Vangen op het programma. Net als bij het echte ‘Ter land, ter zee en in de lucht' wisselen de onderdelen bij "Peur-um-Erin". Ging je vorig jaar nog ‘Ter zee', dit jaar gingen deelnemers met een skelter van een helling af ‘Ter land'. Goede stuurmanskunsten waren vereist om op de uitgezette baan te blijven en zo dicht mogelijk bij het einde te komen. De jeugd had dit duidelijk beter onder de knie dan de volwassenen.
Het leek makkelijker dan het was en uiteindelijk waren er maar twee deelnemers die een score neerzetten: Romy van de Bergen won nipt van Gijs Braat.

De Kudelstaartse kampioenschappen eieren vangen leverden vele gebroken eieren, vieze kleren en vele oehhs en ahhs op. Roul en Dennis kwamen tot een ongekende afstand van maar liefst 30,60 meter. Tweede werden Ronald en Stephan met 27,30 meter.
Foto's en volledige uitslagen zijn te vinden op www.pretpeurders.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestweekend Kudelstaart geslaagd

Vrijdagavond 20 mei begon het feestweekend in Kudelstaart met een gezellig feest in Dorpshuis 't Podium. DJ Ronald zorgde voor een uitstekend sfeertje en de feestgangers hadden het goed naar hun zin. Na dit gezellige feest stond op zaterdag het inmiddels traditionele beachvolleybaltoernooi op het programma. 19 teams hadden zich … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: