Einde aan goede reeks van De Vinken

Geplaatst op: 30 mei 2011

De hoofdmacht van korfbalvereniging De Vinken speelde afgelopen zaterdag 28 mei tegen Woudenberg 1. Voor beide achttallen een belangrijke wedstrijd om definitief uit de degradatiezone te blijven. In de eerste helft schoot De Vinken op alle fronten tekort en keek in de rust tegen een 7-3 achterstand aan. Toch kwam de Fortisformatie tien minuten lang terug tot één punt verschil, maar de Woudenbergers wonnen gemakkelijk met een eindstand van 13-9.
Met acht punten uit de laatste vijf wedstrijden staat het team van coach Fred Straatman nog niet veilig om nacompetitie te ontlopen. Met een zesde plaats en Luno op één punt achterstand was winst vandaag zeer welkom.

Achter de feiten aan
Met een stevige bries was het voor Peter Kooijman, Peter Koeleman, Mariska Meulstee en Melanie Kroon aanvallend even zoeken naar de juiste positie invulling.
Al snel werd de Vinkendefensie, bestaande uit Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Charita Hazeleger en Joyce Kroon verrast met een doorloopbal en een zuivere vrije bal. Na de vakwissel kwam De Vinken vrij snel op gelijke hoogte, door twee treffers van Rudy.

De sterke rebound van Woudenberg zorgde voor lange aanvallen met gevaarlijke doorloopballen, terwijl de Vinkeveners moeite hadden een behoorlijke aanval op te zetten. Dit verschil vertaalde zich al snel doelpunten, waardoor De Vinken kinderlijk op 7-2 achterstand werd gezet. Vlak voor rust wist Peter Kooij zijn strafworp te benutten toen de aangeef op de doorbraak van Melanie ernstig werd verhinderd.

Kleine opleving
Na rust leek het even dat de Woudenbergse scoringsdrift zou doorzetten, maar na de 8-3 had De Vinken even het roer in handen. De scores van Rudy, Peter Koel, Mariska en Charita brachten weer leven in de wedstrijd. Tien minuten lang had De Vinken kans op de gelijkmaker, terwijl de defensie ternauwernood een tegendoelpunt kon voorkomen. Met een aantal lange aanvallen, gemiste doorloopballen en vervelende wegketsende ballen trokken de Vinkeveners aan het kortste eind. Twee Woudenbergse afstandschoten deden de moed in de schoenen zinken. Ook de score van Mariska werd beantwoord met twee schoten en een kansje op slinkse wijze.

De schijnbeweging van Peter Koel werd beloond met een strafworp, die de aanvoerder scoorde en zo de eindstand van 13-9 bepaalde.

Voor De Vinken zal het afhangen van de laatste competitiewedstrijd tegen Vriendenschaar 1 en het resultaat van Luno 1, aangezien Luno ook afgelopen zaterdag verloren heeft.

Vriendenschaar staat op de ranglijst maar één plaatst hoger met één punt voorsprong. Aankomende zaterdag zal de spannende ontknoping plaatsvinden om 15.30 uur in sportpark De Molmhoek.

De hoofdmacht van korfbalvereniging De Vinken speelde afgelopen zaterdag 28 mei tegen Woudenberg 1. Voor beide achttallen een belangrijke wedstrijd om definitief uit de degradatiezone te blijven. In de eerste helft schoot De Vinken op alle fronten tekort en keek in de rust tegen een 7-3 achterstand aan. Toch kwam … Lees meer »