KDO 1 herstelt zich van valse start in nacompetitie

Geplaatst op: 30 mei 2011

Na een klein kwartier spelen maakte verdediger Bart-Jan van der Jagt optimaal gebruik van de wind in de rug en schoot de bal op prachtige wijze in de rechterbovenhoek, 1-0. KDO was door het dolle heen en bleef in de loop van de eerste helft de bovenliggende partij. Dit overwicht leidde onder andere tot twee goede kansen voor Patrick Schijff, maar Schijff kon helaas niet tot scoren komen. Vlak voor rust wist Joeri Stange het net wel te vinden. Na een keurig uitgespeelde aanval schoot Stange de bal laag in de hoek, waar de Utrechtse doelman geen antwoord op had, 2-0.

Na rust kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft te zien en was het wachten totdat Zwaluwen Utrecht definitief over de knie werd gelegd. In de 55e minuut wist middenvelder Sjors Kas door middel van een steekpass Joeri Stange te bereiken. Stange aarzelde geen moment en schoot de 3-0 tegen de touwen. Nadat erop verzoek van het arbitrale trio het duel voor vijf minuten werd stilgelegd in verband met het zand op het veld, gooide de net ingevallen Rick Kruit de wedstrijd in de 65e minuut op slot. Op aangeven van de prima spelende Sjors Kas kwam Rick vrij voor de goal te staan, Kruit kapte fraai de keeper uit, waardoor hij eenvoudig de 4-0 kon binnen schieten. In de slotfase van de wedstrijd verzuimden de Kwakelaars een monsterscore neer te zetten, maar de felbegeerde drie punten waren meer dan welkom te noemen!

Door de driepunter tegen Zwaluwen doet KDO gelukkig weer mee in de strijd om plaats 1 en 2 in de poule van vijf teams. De andere wedstrijd Velsenoord - s'-Graveland eindigde in een 2-0 overwinning van de thuisploeg. Met drie punten uit twee wedstrijden staat het eerste nu op de derde plaats. Aanstaande donderdag op Hemelvaartsdag speelt KDO om 14:00 uur uit in en tegen nummer één Purmerend. De ploeg uit Purmerend wist vorige week ook ruim van Zwaluwen te winnen en was in de tweede speelronde vrij. Wij hopen deze middag op uw positieve steun langs de lijn en vertrouwen op veel supporters uit De Kwakel!

Afgelopen zondag speelde KDO 1 haar tweede wedstrijd in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de derde klasse. Na de valse start van vorige week tegen 's-Graveland, was er voor KDO deze middag alles aangelegen om tegen Zwaluwen Utrecht wel te winnen. Na een klein kwartier spelen maakte verdediger Bart-Jan van … Lees meer »