Smurfen winnen talentenjacht in Vinkeveen


Geplaatst op: 30 mei 2011

Het was volop genieten vrijdagavond de 27ste mei in de korfbalkantine in Vinkeveen.

Het was de avond van de Jubileumtalentenjacht, ‘De Vinken's got talent'. Een bijzonder vermakelijke muziekshow, met een breed scala aan acts. De korfbaljeugd liet zich van zijn beste kant zien en aan alles was gedacht.

Zo iets na zevenen stroomde de Vinkenkantine langzaam vol. Niet alleen vanwege het grote aantal deelnemers, maar juist ook door het in grote getalen opgekomen publiek. Ouders, vrienden, bekenden..., in een mum van tijd was het Vinkennest gevuld met meer dan honderd aanwezigen. En die zouden met elkaar smullen en genieten van een wervelende talentenshow, gelardeerd met een uiterst uitdagend pauzespel.

Lisette en Linsey
De presentatie van de avond was in handen van twee lieftallige dames: Lisette Kok en Linsy Zaal. Met een flair alsof het hun dagelijkse werk is, kletsten deze meiden de hele show aan elkaar. Maar ook de deelnemers wisten het publiek op een prima wijze te boeien. De openingsact was voor de aspiranten C2.
Een nonnenkoor werd door een eigentijdse rap afgewisseld, waarbij het stemmige ‘vijftig jaar De Vinken' nog lang in de catacombe nagalmde.

Muziekquiz
Al tijdens de jubileumquizavond bleek dat het een gouden greep is om het publiek actief te betrekken bij de show. Deze formule was ook die vrijdagavond een groot succes. In diverse rondes kon het publiek, dat verdeeld was in vier groepen, in de pauze raden naar titels, teksten of artiesten. Maar nog mooier was het enthousiaste meezingen, dat bij de diverse hitnummers luidkeels gedaan werd.

Wessel, Gaga en smurfen
Na de pauze ging de show in alle hevigheid verder. De naar later bleek winnende acts moesten allemaal nog komen. Wessel Stoof groeide uit tot publiekslieveling, vanwege zijn uitstekend getimede playback van Jacksons ‘Man in the mirror'.

De E2 pupillen (net terug van de avondvierdaagse) waren volledig in stijl geschminkt en gekleed. Het is maar een kleine moeite om van het blauwwitte korfbaltenue te komen tot de bekende smurfenoutfit. Vol vuur brachten deze Jumbopupillen hun act voor het voetlicht.

De zusjes Femke en Wiske Kamminga verbaasden het publiek met hun stemmige, maar professioneel en vooral ook mooi live gezongen nummer van Lady Gaga.

De slotact was voor drie meisjes van de D1-pupillen. Met een eigen geschreven tekst en dito choreografie brachten zij het toepasselijke jubileumslotnummer en wisten hiermee een fraaie tweede plaats te veroveren. Femke en Wiske deelden de derde plaats met Wessel, waardoor de eerste prijs, een bijzonder mooie wisselbeker, naar de winnaars van de avond ging: de Jumbo E2.

Alle deelnemers kregen als aandenken een lekker gevulde jubileumbeker en onder luid applaus sloten de presentatrices de door financiële bijdragen van de firma Van Spengen en De Haan & Martojo mogelijk gemaakte, zeer geslaagde showavond af.

Vijftig jaar De Vinken, alweer is een top avond in de annalen bijgeschreven.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Smurfen winnen talentenjacht in Vinkeveen

Het was volop genieten vrijdagavond de 27ste mei in de korfbalkantine in Vinkeveen. Het was de avond van de Jubileumtalentenjacht, ‘De Vinken's got talent'. Een bijzonder vermakelijke muziekshow, met een breed scala aan acts. De korfbaljeugd liet zich van zijn beste kant zien en aan alles was gedacht. Zo iets … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: