Amnesty: Brieven Schrijven juni 2011


Geplaatst op: 30 mei 2011

In de maand juni 2011 schrijven we naar de autoriteiten van China, Iran en Soedan Het betreft de volgende gevallen:
-De Chinese wetenschapper, schrijver en Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo kreeg, na een proces achter gesloten deuren, 11 jaar gevangenisstraf vanwege het "aanzetten tot omverwerping van de staat".

-Een Iraanse strijder voor mensenrechten die zich in Maastricht had gevestigd werd in 2007 in Syrië gearresteerd en aan Iran uitgeleverd. Hij is tot dertig jaar cel veroordeeld. In september 2010 kreeg de familie voor het laatst een teken van leven.
- Na publicatie van kritische artikelen werd een Soedanese journalist gearresteerd en tot gevangenisstraf veroordeeld. De Soedanese veiligheidsdienst deed in mei 2010 een inval bij de krant die sindsdien niet meer wordt uitgegeven.

Wilt u ook schrijven? U kunt de brieven thuis bezorgd krijgen om te versturen. Een telefoontje is voldoende. (Bert Schaap: 0297-565172). De brieven zijn ook te verkrijgen via www.amnestyuithoorn.nl onder het kopje "Schrijf"

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Amnesty: Brieven Schrijven juni 2011

In de maand juni 2011 schrijven we naar de autoriteiten van China, Iran en Soedan Het betreft de volgende gevallen: -De Chinese wetenschapper, schrijver en Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo kreeg, na een proces achter gesloten deuren, 11 jaar gevangenisstraf vanwege het "aanzetten tot omverwerping van de staat".-Een Iraanse strijder voor mensenrechten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: