De Baat (2e)

Robert Godfroid wint fietstijdrit van IJsclub Baambrugge


Geplaatst op: 30 mei 2011

Baambrugge - De uit Monnickendam afkomstige wielrenner annex schaatser Robert Godfroid was vrijdagavond de allersnelste bij de tijdrit over 13,5 kilometer in Baambrugge. Met een tijd van 18 minuten en 31 seconden was veteraan Godfroid, slechts drie tellen sneller dan de senior Mark Touwen uit Amstelveen. Godfroid had de Baambrugse tijdrit in 2008 ook al eens winnend afgesloten en was dus min of meer op herhaling. Bij de dames eiste Marti Valks uit Hilversum de totale winst op. In totaal stonden er in Baambrugge 109 deelnemers aan het vertrek die veelal uit de regio kwamen.

De tijdrit in Baambrugge werd onder bijzonder zonnig maar zeer winderige weersomstandigheden verreden. Er stond een straffe wind uit het westen haaks op het Amsterdam-Rijnkanaal. Nergens hadden de renners dit keer echt de wind mee langs het extreem rechte parcours. Veel deelnemers hadden het moeilijk de juiste cadans te vinden ook Godfroid was verrast met zijn winst omdat hij het zeer zwaar had gevonden.

Na de rit werden op de nieuwe ijsclub accommodatie van IJsclub Baambrugge de winnaars in de diverse categorieën gehuldigd. Daarbij was er voor alle winnaars een warm applaus. Er was ook dank voor het Rode Kruis en de vrijwilligers van IJsclub Baambrugge. Volgend jaar hoopt IJsclub de 19e editie van deze zomerse tijdrit te organiseren. De mogelijke datum is 1 juni 2012.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Robert Godfroid wint fietstijdrit van IJsclub Baambrugge

Baambrugge - De uit Monnickendam afkomstige wielrenner annex schaatser Robert Godfroid was vrijdagavond de allersnelste bij de tijdrit over 13,5 kilometer in Baambrugge. Met een tijd van 18 minuten en 31 seconden was veteraan Godfroid, slechts drie tellen sneller dan de senior Mark Touwen uit Amstelveen. Godfroid had de Baambrugse … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: