De Baat (2e)

Vink + Veenman en Van Schaik door gemeente geselecteerd voor Westerheul IV


Geplaatst op: 30 mei 2011

De gemeente heeft twee ontwikkelaars geselecteerd om in Westerheul IV 128 woningen in de vrije sector te realiseren. In een aanbestedingstraject bleek de inschrijving van deze partijen het beste aan de gestelde criteria te voldoen. Vink + Veenman en Bouwbedrijf Van Schaik Breukelen worden uitgenodigd om woningen in deze sector te ontwikkelen.

In de nieuwbouwwijk Westerheul IV in Vinkeveen worden de komende jaren totaal 269 woningen gebouwd. Verkoopprijzen in de vrije sector starten al vanaf € 225.000 voor een eengezinswoning. In de sociale sector worden 105 huur- en koopwoningen gerealiseerd door Westhoek Wonen. Om voor sociale woningbouw in aanmerking te komen is inschrijving bij Woningnet noodzakelijk.

Verder worden nog 26 afbouwwoningen en 10 seniorenwoningen gerealiseerd. De gemeente is hiervoor in gesprek met respectievelijk de Initiatiefgroep Afbouwwoningen en SIR-55.

Op dit moment werkt de gemeente koop- en realisatieovereenkomsten uit met de verschillende ontwikkelaars. Hierin leggen de partijen afspraken vast over de verkoop van de grond en bouw van woningen. Naar verwachting worden deze overeenkomsten nog voor deze zomer ondertekend.

Vervolgens zullen de ontwikkelaars aan de slag gaan met het ontwerp van de woningen en kan de verkoop in het najaar van 2011 starten. De ontwikkelaars zijn hiervoor verantwoordelijk. Wanneer 70% van de woningen verkocht is, wordt gestart met de bouw. Naar verwachting zal de eerste paal in maart 2012 de grond in worden geslagen.

Bijzonder aan de wijk is dat alle woningen worden aangesloten op een duurzame energievoorziening in de vorm van warmte/koude-opslag. Meer informatie over Westerheul IV: www.derondevenen.nl, onder leven en werken, projecten. Geïnteresseerden worden door de gemeente op de hoogte gehouden over de laatste ontwikkelingen in dit project wanneer zij hun gegevens sturen naar projecten@derondevenen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vink + Veenman en Van Schaik door gemeente geselecteerd voor Westerheul IV

De gemeente heeft twee ontwikkelaars geselecteerd om in Westerheul IV 128 woningen in de vrije sector te realiseren. In een aanbestedingstraject bleek de inschrijving van deze partijen het beste aan de gestelde criteria te voldoen. Vink + Veenman en Bouwbedrijf Van Schaik Breukelen worden uitgenodigd om woningen in deze sector … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: