001 -Family

Haarwensen maakt 10 kinderen blij


Geplaatst op: 24 mei 2011

Al bijna 50 jaar staat Sinterklaasaktie Uithoorn in de gehele regio klaar om van het Sinterklaasfeest een ware happening te maken. Sinterklaasaktie Uithoorn zorgt er bijvoorbeeld voor dat Sinterklaas samen met zijn Pieten bij iedereen langs kan gaan. Elk jaar zijn er ruim 150 vrijwilligers vol enthousiasme aan het werk, om van de sinterklaas weken een groots succes te maken. Het geld wat hiermee wordt opgehaald wordt gedoneerd aan verschillende maatschappelijk en sociale doelen.

In 2010 ontving Stichting Haarwensen maar liefst €15.000 om pruiken van te laten maken. Meer dan 10 kinderen uit de omgeving hebben de afgelopen periode een pruik uit deze donatie ontvangen. Deze kinderen hadden hun eigen haren, bijvoorbeeld door een chemokuur of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid), verloren. De pruiken van stichting Haarwensen worden van echt haar gemaakt, waardoor deze nauwelijks van ‘normaal' haar te onderscheiden zijn. Door de donatie van Sinterklaasaktie Uithoorn kon stichting Haarwensen de pruiken aan deze kinderen schenken. Het dragen van een pruik zorgt voor meer zelfvertrouwen bij de kinderen. Zij hebben nu de mogelijkheid om, bijvoorbeeld op het schoolplein, zelf te bepalen of te zien is dat ze ziek zijn. Zo kunnen ze in perioden dat ze ziek zijn toch, zoveel als mogelijk, kind zijn.
Stichting Haarwensen en de kinderen, welke een pruik hebben ontvangen, bedanken de Sinterklaasaktie Uithoorn voor hun donatie.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Haarwensen maakt 10 kinderen blij

Al bijna 50 jaar staat Sinterklaasaktie Uithoorn in de gehele regio klaar om van het Sinterklaasfeest een ware happening te maken. Sinterklaasaktie Uithoorn zorgt er bijvoorbeeld voor dat Sinterklaas samen met zijn Pieten bij iedereen langs kan gaan. Elk jaar zijn er ruim 150 vrijwilligers vol enthousiasme aan het werk, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: