Veel wensen vervuld op beursvloer!


Geplaatst op: 24 mei 2011

In Mijdrecht galmde de Meijert van de gongslagen op de grote beursgong. Elke slag gaf een geslaagde match aan op de beursvloer. Donderdag 19 mei was het, na maanden van voorbereiding, eindelijk raak: ruim 50 bedrijven en ruim 40 maatschappelijke organisaties, voor het eerst ook met vertegenwoordigers uit Abcoude, troffen elkaar op de beursvloer en onderhandelden levendig over wat ze voor elkaar zouden kunnen betekenen. Maatschappelijk ondernemen, geen geld, maar raad en daad uitruilen, kennis en middelen van een bedrijf over bijvoorbeeld websites, financiële plannen, onderhoudstaken of gewoon inzet van mensen werd uitgewisseld tegen teambuildingsdagen, feesten en andere dingen die een maatschappelijke instelling kan geven.
Om half vijf klonk voor de eerste keer de gong: Burgemeester Burgman opende de beursvloer en maakte meteen de eerste match bekend: een ambtenaar van de gemeente zal een dagdeel de stichting Multi Mondo helpen bij het opstellen van een bedrijfsplan. In ruil daarvoor verzorgt Multi Mondo een Marokkaans diner voor tien mensen van de gemeente. Beide partijen gingen met hun matchovereenkomst eerst naar de accountant om er een waarde aan te laten toekennen, en vervolgens naar de notaris om de afspraak te bekrachtigen. Deze functionarissen verleenden belangeloos hun medewerking. De laatste stap was een staatsiefoto. Al meteen was het een drukte van belang in de hoek van de zaal waar dat allemaal gebeurde. En dat bleef zo tot aan het einde, ruim anderhalf uur later. 116 matches werden er afgesloten, in een opgewekte, positieve sfeer. Spreekstalmeester Myra Fictoor-De Groot zorgde voor humor en aankondigingen van weer een geslaagde match, en hield zo extra de gang erin. Elf hoekmannen en -vrouwen in smetteloze geel met blauwe jasjes zorgden ervoor dat verschillende partijen met elkaar in contact konden komen om te kijken of ze iets voor elkaar konden betekenen. Zo kwamen vele matches gemakkelijk tot stand en ging iedereen lachend op de foto. De honderdste match, tussen AJOC en Walraven, kreeg speciale aandacht. Het aantal van 116 matches betekende een verdubbeling ten opzichte van de vorige beursvloer uit 2009.
Deze beursvloer, de vierde alweer, was een groot succes!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel wensen vervuld op beursvloer!

In Mijdrecht galmde de Meijert van de gongslagen op de grote beursgong. Elke slag gaf een geslaagde match aan op de beursvloer. Donderdag 19 mei was het, na maanden van voorbereiding, eindelijk raak: ruim 50 bedrijven en ruim 40 maatschappelijke organisaties, voor het eerst ook met vertegenwoordigers uit Abcoude, troffen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: