001- Uithoorn

Scholen schrijven zich weer in op het regionale NME aanbod


Geplaatst op: 23 mei 2011

De inschrijving voor het aanbod van natuur- en milieueducatie (NME) voor het schooljaar 2011-2012 is gestart. Leerkrachten van alle basisscholen in de regio Amstelland - Meerlanden kunnen inschrijven op een aantrekkelijk aanbod van leskisten, -materialen, lessen en projecten. Het doel van NME is om bewoners, vooral jongeren, bewust te maken van de waarde van de natuur, milieu en duurzaamheid. Bewustwording draagt bij aan een meer verantwoord handelen.

Ook dit jaar is er naast bestaand ook weer nieuw aanbod.:
Leskist : ‘Jop vindt een veer', voor groep 1, 2 en 3
Leskist: ‘Professor van Wiegen ziet ze vliegen', voor groep 4, 5 en 6
Leskist: ‘Afvalvertering', voor groep 6, 7 en 8
Leskist: ‘Energie? Natuurlijk duurzaam!', voor groep 7 en 8

Scholen kunnen zich van 6 juni tot en met 1 juli inschrijven via de geheel vernieuwde website www.natuurmilieuweb.nl Op de homepage van de site staat ook een knop voor alle geïnteresseerden om zich te abonneren op de maandelijkse gratis digitale NME Nieuwsflits.

Om het de scholen nog wat makkelijker te maken bij het kiezen is het aanbod ook op een overzichtelijke poster gezet. Deze poster is per post aan de scholen toegestuurd.

De door de scholen gekozen leskisten worden tijdens het schooljaar bij de scholen afgeleverd en na de uitleenperiode weer opgehaald. Voor iedere inschrijving wordt een reserveringsvergoeding gevraagd. Met dit geld wordt de kwaliteit van het regionale NME-aanbod op het huidige hoge peil gehouden.

In de regio Amstelland-Meerlanden wordt op het gebied van milieu samengewerkt. Samen staan de gemeentes sterker en samenwerking helpt ook om middelen efficiënt in te zetten. De regionale NME samenwerking is daar een onderdeel van. De coördinatie van het NME-aanbod is in handen van NME Amstelveen, onderdeel van de Gemeente Amstelveen.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Scholen schrijven zich weer in op het regionale NME aanbod

De inschrijving voor het aanbod van natuur- en milieueducatie (NME) voor het schooljaar 2011-2012 is gestart. Leerkrachten van alle basisscholen in de regio Amstelland - Meerlanden kunnen inschrijven op een aantrekkelijk aanbod van leskisten, -materialen, lessen en projecten. Het doel van NME is om bewoners, vooral jongeren, bewust te maken … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: