Hertha begint goed aan de nacompetitie

Geplaatst op: 23 mei 2011

Hertha had zich in de weken voor de nacompetitie goed voorbereid, daarnaast keerden aanvallers Wessel Mayer en Jorg Landwaart weer terug van blessures. Hertha ging furieus van start en na 20 seconden had de ploeg al een grote kans op de voorsprong. Mayer draaide handig weg van zijn tegenstander en vond Landwaart, de inzet van de spits ging echter rakelings naast. Na 25 minuten spelen kwam Hertha toch op voorsprong. UNO verspeelde onder druk van, de goed spelende, Thomas Liesveld de bal en Landwaart verraste de keeper in de korte hoek, 0-1. Na de voorsprong creëerde Hertha nog een aantal kansen, maar een tweede doelpunt bleef uit. Kort voor rust verdubbelde Hertha de voorsprong. Tim Bendermacher opende prachtig op Mayer, die de bal beheerst in de verre bovenhoek schoot, 0-2.

Na rust veranderde het spelbeeld. Waar Hertha in de eerste helft heer en meester was, had het in de openingsfase na rust moeite om weer in het spel te komen. Aan de bal waren de Vinkeveners te onrustig en het spel werd onverzorgd. UNO ging met vier aanvallers spelen om de druk op de Hertha verdediging te vergroten en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Tot echte kansen leidde dit niet, want de verdediging met Dennis van den Broek, Lars Overzee, Tim Bendermacher en Jerry Remmers stond uitstekend. In de counter kon Hertha nog gevaarlijk worden, maar de ploeg kon het niveau van de eerste helft niet meer halen. De thuisploeg werd nog één keer echt gevaarlijk, de middenvelder haalde van de rand van het strafschopgebied hard uit, maar Wouter Moen redde knap. Een kwartier voor tijd gooide Hertha de wedstrijd definitief in het slot. Landwaart werd de diepte in gestuurd, zette een verdediger opzij en schoot de bal langs de uitkomende keeper, 0-3.

Door de overwinning doet Hertha goede zaken in de nacompetitie. DEV Doorn won op bezoek bij HMS in Utrecht, de tegenstander van zaterdag, met 2-4. SVM Maartensdijk won thuis van Cobu Boys. Voor Hertha is het zaak om aanstaande zaterdag een goed vervolg te geven aan de goede start op weg naar promotie.

Hertha is de nacompetitie om promotie naar de derde klasse goed begonnen door UNO in Hoofddorp met 0-3 te verslaan. Een sterke eerste helft zorgde voor een comfortabele 0-2 voorsprong, waarna in de tweede helft de zege werd veilig gesteld. Hertha had zich in de weken voor de nacompetitie goed … Lees meer »