Matig KDO 1 onderuit in eerste nacompetitiewedstrijd

Geplaatst op: 23 mei 2011

Na de prima 5-1 uitoverwinning van vorige week tegen Nederhorst, speelde KDO 1 vanmiddag haar eerste wedstrijd in de felbegeerde nacompetitie voor het lijfsbehoud in de derde klasse. In een poule met vijf ploegen wordt er gestreden om twee plekken in de derde klasse. De tegenstanders van KDO zijn als volgt: 's-Graveland, Purmerend, Velsenoord en Zwaluwen Utrecht. Twee keer spelen de Kwakelaars uit en tweemaal thuis.

Afgelopen zondag speelde het eerste in en tegen 's-Graveland. 's-Graveland, de nummer twee uit de vierde klasse E, kon net als KDO-hoofdtrainer Ron Langhout beschikken over een nagenoeg volledige selectie. Diverse Kwakelse spelers waren afgelopen weekend wel volop actief als teamleiders bij het jaarlijkse Sport en Spel voor de basisschoolkinderen op het sportpark van KDO.

KDO begon slap aan de wedstrijd en kreeg in de 10e minuut duidelijk een koekje van eigen deeg. Na een te zachte terugspeelbal van een Kwakelse verdediger kon de spits van
's-Graveland de bal vrij aannemen en de bal achter doelman Peter Onderwater tegen de touwen schieten, 1-0. Een forse domper voor de Kwakelaars maar op dat moment zeker niet onverdiend te noemen. KDO probeerde daarna terug in de wedstrijd te komen, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit helaas niet. Vrije trappen en hachelijke situaties voor het doel van 's-Graveland, maar gescoord werd er niet. Vlak voor rust mochten de Kwakelaars blij zijn dat een inzet van de linksbuiten van 's-Graveland op de paal stuitte.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarbij 's-Graveland steeds beter in de wedstrijd wist te komen. Te veel bepalende KDO-ers wisten hun niveau van de afgelopen weken niet te halen, waardoor de ploeg vanzelfsprekend in het nauw werd gedrukt. Trainer Ron Langhout probeerde door het inbrengen van Patrick Schijff, Sjors Kas en Rick Kruit het tij te doen keren, maar niks bleek minder waar. In de 75e minuut besliste 's-Graveland de wedstrijd definitief na een goed uitgespeelde aanval, 2-0. Dit werd uiteindelijk ook de einduitslag.

Enig lichtpuntje was dat KDO de afsluitende penalty's wel wist te winnen, waardoor erbij een gelijke klassering (plus doelsaldo) aan het einde van de reeks KDO voor 's-Graveland zou eindigen. In de andere wedstrijd in de poule won Purmerend uit met 5-1 van de volgende tegenstander van KDO, Zwaluwen Utrecht. Daarbij aangetekend dat de laatste man en spits van Zwaluwen een rode kaart kregen. Volgende week zal KDO echter uit een geheel ander vaatje moeten tappen dan tegen 's-Graveland, anders doet het zichzelf absoluut tekort.
De wedstrijd begint aanstaande zondag om 14:00 uur aan de Vuurlijn.

Na de prima 5-1 uitoverwinning van vorige week tegen Nederhorst, speelde KDO 1 vanmiddag haar eerste wedstrijd in de felbegeerde nacompetitie voor het lijfsbehoud in de derde klasse. In een poule met vijf ploegen wordt er gestreden om twee plekken in de derde klasse. De tegenstanders van KDO zijn als … Lees meer »