VLC

Knappe winst Atlantis 3


Geplaatst op: 23 mei 2011

Mijdrecht - Atlantis 3 speelde zaterdag 21 mei in Utrecht tegen HKC 5. De voortekenen voor Atlantis 3 waren niet gunstig. HKC stond op de tweede plaats in deze reserve 4e klasse en bij Atlantis ontbraken door blessures Mirjam Gortenmulder, Bert Pauw, Jan-Willem van Koeverden Brouwer en wegens vakantie Wilma Kranenburg. Uiteindelijk kon het door Architekten- en ingenieursbureau HW van der Laan bv gesponsorde 3e team van Atlantis toch met twee punten naar huis: 10-11.

Jan-Willem van Koeverden Brouwer nam in plaats van trainer/coach Harold Taal de honneurs waar als coach. In de aanval begonnen: Arjen Markus, Pleun Neurink, Ilse Stolk en de zwangere Sandra Pronk. De verdediging werd gevormd door Bas Bogaard, Barry van der Waa, Leoniek van der Laan en Lisanne Reurings. HKC Utrecht startte sterk. Via 1-0 en 2-0 kon er bij een achterstand van 4-1 van een korte ingelaste drinkpauze worden genoten. Bas Bogaard kon aanvankelijk als enige via een goed genomen vrije bal een weerwoord bieden. Na de drinkpauze lukte het tot de rust toch nog bij te blijven via een afstandschot van Barry van der Waa en een snelle doorloopbal van Lisanne Reurings: 5-3.

Het was warm in Utrecht. Beide ploegen hadden er last van. Toch waren het de Mijdrechtenaren die het best bestand waren tegen de warmte. Na de rust werd HKC bijgehaald en zelfs voorbijgestreefd tot 5-6. Direct vanaf het fluitsignaal was het namelijk Atlantis dat sluw scoorde door Sandra Pronk met het vaak beproefde 'spekkie'. Dit doelpunt werd gevolgd door afstandschoten van Leoniek van der Laan en Barry van der Waa. Kort daarna werden Bas Bogaard en Leoniek van der Laan gewisseld voor Steven Gortenmulder en Nancy Kroese. Alle invallers bleken de ploeg een goede dienst te bewijzen. Er brak een spannende periode aan, waarin beide ploegen bleven scoren. Voor Atlantis scoorden Pleun Neurink en tweemaal Arjen
Markus: 7-9.

In de eindfase wist Atlantis met moeite toch de voorsprong te behouden ondanks drie tegendoelpunten van HKC. De overwinning werd veilig gesteld door schoten van Ilse Stolk en Barry van der Waa. De uitgelaten HW van der Laan equipe kon door de 10-11 overwinning terug naar Mijdrecht om vaste trainer/coach Harold Taal te verrassen met de twee punten.

Op zaterdag 28 mei speelt Atlantis 3 zijn laatste wedstrijd om 11:00 uur thuis tegen Woudenberg. Deze wedstrijd wordt voor een paar mensen meteen de laatste wedstrijd bij Atlantis. Nadat Serge Kraaijkamp al eerder was gestopt nemen dan Jan-Willem van Koeverden Brouwer, Mirjam Gortenmulder en Leoniek van der Laan helaas afscheid van korfbalvereniging Atlantis.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Knappe winst Atlantis 3

Mijdrecht - Atlantis 3 speelde zaterdag 21 mei in Utrecht tegen HKC 5. De voortekenen voor Atlantis 3 waren niet gunstig. HKC stond op de tweede plaats in deze reserve 4e klasse en bij Atlantis ontbraken door blessures Mirjam Gortenmulder, Bert Pauw, Jan-Willem van Koeverden Brouwer en wegens vakantie Wilma … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: