Afgelopen zaterdag was er een erg bijzondere dag voor korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht. Er werd namelijk een speciale familiedag georganiseerd op het Atlantis terrein. In het zonnige weer waren 11 mooie thuiswedstrijden te bekijken, er werd een 'cashwash' actie gehouden, er stond een springkussen voor de jeugd. Het was de hele dag erg druk met allemaal familie en vrienden en 's avonds kon er als afsluiting ook nog een sateetje met friet worden gegeten.
Ook werden er twee teams kampioen; de F1 en senioren 1!
Kortom een geslaagde en gezellige dag!

Voorbeschouwing
Zaterdag 21 mei speelde het eerste team van Atlantis uit Mijdrecht haar op twee na laatste wedstrijd van de veldcompetitie. De tegenstander was het niet onbekende Argus uit Weesp, de ploegen ontmoetten elkaar voor de vierde keer dit seizoen. De vorige resultaten waren verdeeld. In de zaal won Argus in Weesp, daar waar Atlantis in Mijdrecht de winnende ploeg was. Eerder op het veld reisde Atlantis af naar Weesp, daar werd tot grote teleurstelling met een punt verschil verloren. Dit was de enige wedstrijd die verloren werd door Atlantis in de veldcompetitie. De ploeg uit Mijdrecht was dus erg gebrand om de punten deze keer wel in Mijdrecht te houden en dat leverde het gewenste resultaat op; er werd gewonnen met 15-10.

Onverwacht nu al kampioen!
Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 zou na de overwinning op Argus volgende week nog een wedstrijd moeten winnen tegen DTS in Enkhuizen om zeker te zijn van het kampioenschap. Niemand had echter verwacht dat de nummer 2 in de competitie, namelijk SDO Hillegom nog punten zou laten liggen. Dit was wel het geval, SDO had verloren, dus de koploper Atlantis stond nu 5 punten los met nog 2 wedstrijden op het programma. Dit betekende dat de ploeg zichzelf nu al de kampioen kon noemen! Het was een onverwachte, maar erg leuke verrassing voor iedereen!

De wedstrijd
Het eerste team van Atlantis startte zoals gewoon met haar basis achttal. In de aanval met Jelmer Steen, Mark Goverse, Sandra Gortenmulder en Janneke van Ginkel. In de verdediging Berry de Jong, Jimmy de Koning, Tamara Gortenmulder en Masha Hoogeboom.

Eerste helft
De aanval van Atlantis nam de bal uit. Sandra Gortenmulder zette spontaan een aangeef neer, waardoor de verdediging van Argus meteen werd verrast.
Jelmer Steen tekende daardoor met een mooie doorloopbal direct voor de 1-0.
Even later werd ook de 2-0 op het scorebord genoteerd, Janneke van Ginkel scoorde een afstandschot. Na de vakwissel scoorde Argus haar eerste doelpunt 2-1. Jimmy de Koning wist daar direct antwoord op de geven door de 3-1 binnen te schieten. Na de vakwissel kon Argus weer gelijk komen door 2 doelpunten te scoren: 3-3. Toen Berry de Jong in de 13e minuut van de wedstrijd na een mooie actie een strafworp meekreeg, wist Jimmy de Koning die feilloos te benutten: 4-3. Na een tijdje spelen kon de goed schietende dame van Argus een schot benutten en zo trok ze de stand weer gelijk: 4-4.

Omdat het erg warm weer was, werd het tijd voor een korte drinkpauze. Het werd tijd voor Atlantis om een gat te slaan, zodat het team met een gerust hart de rust in kon gaan.

Jelmer Steen en Janneke van Ginkel legde er achter elkaar een afstandschot
in: 6-4. Argus kon de 6-5 door een strafworp te benutten.
Na de vakwissel werd er 5 minuten niet gescoord, terwijl er meer dan genoeg mooie kansen waren voor de ploeg uit Mijdrecht. Uiteindelijk was het Masha Hoogeboom die haar tegenstander te snel af was en scoorde door middel van een doorloopbal: 7-5.
In de 32e minuut van de eerste helft kreeg Janneke van Ginkel nog een strafworp mee die mooi werd afgemaakt door Mark Goverse. 8-5. Het laatste doelpunt in de eerste helft was een doorloopbal van Janneke van Ginkel op aangegeven van Jelmer Steen. Dit betekende dat Atlantis met een 9-5 voorsprong de rust in ging.

Rust
In de rust vertelde coach Mark van den Brink dat het team in de aanval meer zijn tegenstander op moest zoeken en zo op zoek moest gaan naar de juiste kansen. Er moest beter gekeken worden naar de invulling van de posities onder de paal. De verdediging moest eerder dichter bij verdedigen, omdat het Argus moeilijker te maken om tot schot te komen.

Tweede helft
Na 5 minuten spelen in de tweede helft maakte Jimmy de Koning de 10-5 door een doorloopbal te benutten. Vlak daarna was ook Masha Hoogeboom weer trefzeker met een afstandschot: 11-5.
Argus maakte de 11-6, maar direct daarna scoorde Mark Goverse een korte kans op aangeven van Sandra Gortenmulder. 12-6.

Toen brak er een periode van 15 minuten aan dat er aan beide kanten niet gescoord werd. Aan de kant van Atlantis werden er twee keer gewisseld. In de 60e minuut van de wedstrijd kwam Melissa van der Stap uit Atlantis 2 in de ploeg voor Sandra Gortenmulder. Cynthia Sassen uit de A1 maakte haar debuut in het eerste en kwam erin voor Masha Hoogeboom. De wedstrijd had nog 10 minuten te gaan.

Argus wist weer dichter bij te komen door tweemaal te scoren: 12-8. Even later kon Jelmer Steen weer een doorloopbal benutten: 13-8. In dezelfde minuut scoorde Argus weer een afstandschot en stond het 13-9. Berry de Jong maakte met een mooi afstandschot de 14-9.De debuterende Cynthia Sassen liet zich gelden en schoot het laatste doelpunt voor Atlantis binnen: 15-9. Argus scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd, de 15-10.

Kampioenen!!!
Na dat het eerste team even rustig op het mooie dakterras ging zitten om met het team een drankje te drinken op de overwinning, werd bekent gemaakt dat de nummer 2 van de competitie, SDO Hillegom, punten had laten liggen tegen Vlug en Vaardig. Atlantis 1 stond nu 5 punten los met nog 2 wedstrijden op het programma. Dit betekende een vroeg kampioenschap! Het duurde even voordat het tot de meeste spelers doordrong, maar iedereen was natuurlijk erg blij. Kampioen worden op zo een mooie familiedag, met mooi weer en bij een thuiswedstrijd!

Atlantis 1 mag na 2 jaar 4e klasse spelen op het veld, eindelijk weer aantreden in de 3e klasse volgend seizoen. Er kan nu al worden terug gekeken op een succesvol seizoen. Handhaving in de 3e klasse in de zaal en kampioen in de 4e klasse op het veld. Het kampioenschap werd nog een tijdje doorgevierd. De huldiging van de kampioenen vind op een later tijdstip plaats.

Bedankjes
Ten eerste wilt het eerste team uit Mijdrecht de trainer/coach Mark van den Brink bedanken. Mark is nu twee jaar trainer en coach van de selectie van Atlantis. Dit zal het laatste seizoen zijn dat Mark Atlantis traint en coacht, want volgend seizoen wordt hij de nieuwe trainer van korfbalvereniging Weidevogels in Bleiswijk. Heel erg bedankt Mark!

Ook een speciaal bedankje voor Lisanne van Doornik en Alex van Senten. Zij speelden in de eerste helft van de veldcompetitie nog in Atlantis 1, maar spelen nu in Atlantis 2. Ze hebben na die wissel ook nog veel wedstrijden ingevallen. Zij hebben dus ook een erg groot aandeel gehad in het kampioenschap.

Atlantis 1 wilt ook alle invallers en reserves bedanken, die zowel in de wedstrijden als op de trainingen het team goed konden aanvullen als dat nodig was. Ook bedankt het team de sponsoren, de toeschouwers en natuurlijk het wedstrijdsecretariaat!

Atlantis 1 speelt volgende week uit in Enkhuizen tegen DTS. Op 4 juni speelt het team nog eenmaal thuis in Mijdrecht tegen DSO uit Alkmaar om 15.30.

Erg mooie dag bij AtlantisAfgelopen zaterdag was er een erg bijzondere dag voor korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht. Er werd namelijk een speciale familiedag georganiseerd op het Atlantis terrein. In het zonnige weer waren 11 mooie thuiswedstrijden te bekijken, er werd een 'cashwash' actie gehouden, er stond een springkussen voor de … Lees meer »