De Baat (2e)

Zeilwedstrijden Combi regio Amsterdam komt naar Vinkeveen


Geplaatst op: 23 mei 2011

De Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude (WVA) organiseert op28 en 29 mei a.s. de traditionele Combi Vinkeveen op de Noordplas. Deze wedstrijden worden georganiseerd voor jeugd van 6 tot 18 jaar in het kader van het regionale combi-klassement. Het evenement kent dit jaar voor het eerst een viertal klassen waarin op verschillende niveaus wedstrijden worden gevaren. Centraal verzamelpunt is het Clubschip van de WVA aan Zandeiland 4.

Combi Amsterdam
De Combi tour in de regio Amsterdam is een serie van wedstrijden bij zes verschillende watersportverenigingen die elk een weekend wedstrijdzeilen voor de jeugd organiseren. De locaties zijn Loosdrecht, Haarlem, Vinkeveen, Vlietland, Braassem en Aalsmeer. Na Loosdrecht, Vlietland en Aalsmeer is het nu weer tijd voor Vinkeveen. De wedstrijden zijn een uitstekende gelegenheid om wedstrijdervaring op te doen in een gezellige en ontspannen sfeer.

Verschillende klassen in de Combi
De wedstrijden in de Combi ‘s worden gevaren in de Optimist, de Splash en de RS Feva. Dit jaar is voor het eerst ook een wedstrijdveld van de O'pen Bic aanwezig. De Optimist is de internationaal bekende eenmansklasse waarin bijna iedere zeiler begint. De Splash, is de eenmansboot waarin naast de regionale wedstrijden ook in de SKON evenementen (georganiseerd door de klasse organisatie) ook internationale wedstrijden gevaren worden. De RS Feva is een relatief nieuwe klasse in het combi evenement. Het is een tweemansboot en behoort tot de zogenaamde ‘skiffs'. De boot is naast het grootzeil en de fok ook uitgerust met een genaker, die er niet alleen spectaculair uitziet, maar ook voor veel snelheid zorgt.

Programma 28 en 29 mei
De eerste wedstrijden van deze combi starten op zaterdag om 11.00 uur. Er wordt geprobeerd om drie wedstrijden te varen, uiteraard afhankelijk van het weer. Op zondag starten de eerste wedstrijden om 10.00 uur. Het programma eindigt zondag rond 16.00 uur met de prijsuitreiking bij het Clubschip van de WVA.

Uiteraard blijft het tijdens zo'n weekend niet alleen bij zeilen. 's Avonds wordt er eten geregeld voor de zeilers en toeschouwers, zodat alle zeilers hun ervaringen kunnen delen met elkaar. Ook volgt er een avondprogramma met een optreden door de kinderen of een feest. De Combi is een weekend vol activiteit en gezelligheid! Kom vooral een keer kijken, of neem deel aan dit evenement door je aan te melden.

Behalve vanaf het water zijn alle wedstrijden voor toeschouwers en ouders goed te volgen vanaf de zandeilanden 4 en 5 en vanaf het grote terras van het clubschip van de WVA. Ook kunnen geïnteresseerden hier informatie krijgen over het verloop van de wedstrijden en over de mogelijkheden om als (jeugd)lid bij de WVA te varen.

Over de WVA
De WVA is een vereniging met een grote regionale betekenis. Naast jeugdleden uit het gebied van Amsterdam tot Zeist en Nieuwegein heeft de vereniging een groot aantal lokale leden die gebruik maken van de faciliteiten op Zandeiland 4. De vereniging heeft verschillende trainingsgroepen variërend van beginners tot landelijk hoog geklasseerde wedstrijdzeilers bij de jeugd. Ook is er een jaarlijks terugkerende zeilcursus voor volwassenen die in de zomermaanden de fijne kneepjes van het zeilen in de vingers willen krijgen en worden er onderlinge wedstrijden gezeild.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zeilwedstrijden Combi regio Amsterdam komt naar Vinkeveen

De Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude (WVA) organiseert op28 en 29 mei a.s. de traditionele Combi Vinkeveen op de Noordplas. Deze wedstrijden worden georganiseerd voor jeugd van 6 tot 18 jaar in het kader van het regionale combi-klassement. Het evenement kent dit jaar voor het eerst een viertal klassen waarin op verschillende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: