Het blijft spannend bij De Vinken 1


Geplaatst op: 23 mei 2011

Het eerste achttal van De Vinken deed afgelopen zaterdag opnieuw goede zaken. Na een spannende eerste helft en een stroef begin van de tweede helft was De Vinken tegen het Nijkerkse Sparta het laatste kwartier oppermachtig. Met 13-9 werden opnieuw twee punten bijgeschreven.

Gelijk op
Fred Straatman kon ook deze week nog niet beschikken over de geblesseerde Helene Kroon. Opnieuw was Melanie Kroon haar vervangster. Zij begon met Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman in de aanval. Al direct was Peter Kooijman met een fraaie doorloper zijn directe opponent te snel af. Vervolgens duurde het even voor dat Melanie Kroon met een omdraaibal de stand naar 2-0 tilde. Daarna schoot Nijkerk even met scherp. Vinken's tweede aanval met Charita Hazeleger, Joyce Kroon, Kelvin Hogeboom en Rudy Oussoren moest met lede ogen toezien dat twee afstandsschoten van Sparta de stand weer gelijk trokken: 2-2.
Doeltreffend samenspel tussen Peter Koeleman en Mariska Meulstee leverde de thuisploeg een nieuwe voorsprong op, maar vanaf de stip kon Sparta opnieuw gelijk maken. Een afstandspoeier van Kelvin Hogeboom en een keurig benut kansje van Rudy Oussoren brachten de marge weer op twee. Voor de bezoekers uit Nijkerk reden voor een versnelling. Tien minuten later keken de Vinkeveners tegen een achterstand aan. Maar het bleef gelijk op gaan, want ook dit was slechts voor even: Charita Hazeleger werd foutief afgestopt en de toegekende strafworp wist zij keurig te benutten. Peter Kooijman maakte voor rust nog 7-6.

Opgedroogd
Direct na rust verzilverde Mariska Meulstee een vrije bal. Daarna haperde de Vinkeveense scoringsmachine. Sparta kwam wederom naderbij en nam voor heel even weer het initiatief.
Acht minuten later, na twee strafworpen en een omdraaibal stond de thuisploeg weer op achterstand: 8-9. Vreemd genoeg was nu de scoringskracht van Sparta volledig opgedroogd. In de resterende vijfentwintig minuten zat het de Nijkerkers niet mee. Diverse kansen werden nipt gemist. De Vinken echter kwam weer terug in het ritme. Achtereenvolgens Mariska Meulstee (van zes meter), Charita Hazeleger (strafworp), Rudy Oussoren (na een fraai uitgespeelde aanval), nog eens Mariska (vrije bal) en vlak voor tijd Peter Kooijman (van afstand) tilden de eindstand naar 13-9.
Deze overwinning leverde De Vinken opnieuw twee belangrijke punten op. Inmiddels is Fiks in de poule kampioen geworden en Achilles gedegradeerd. De nummers twee tot en met zeven staan op drie punten onderlinge afstand. Alle zes de teams kunnen nog degraderen of tweede worden. Komende zaterdag speelt De Vinken uit tegen Woudenberg en de week erop thuis tegen Vriendenschaar. In een poule waar buiten de kampioen en de degradant iedereen van iedereen wint is helemaal niets zeker. Het blijft voor De Vinken dus uitermate spannend.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het blijft spannend bij De Vinken 1

Het eerste achttal van De Vinken deed afgelopen zaterdag opnieuw goede zaken. Na een spannende eerste helft en een stroef begin van de tweede helft was De Vinken tegen het Nijkerkse Sparta het laatste kwartier oppermachtig. Met 13-9 werden opnieuw twee punten bijgeschreven. Gelijk opFred Straatman kon ook deze … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: