001 - Escaperoom aglemeen

Misdaadverhalen door de eeuwen heen, nu in de Bibliotheek


Geplaatst op: 18 mei 2011

De misdaadverhalen waarin geschiedenis een essentiële rol speelt vormen dit jaar het middelpunt van de Maand van het Spannende Boek. Onder het motto ‘Galg en rad, misdaadverhalen door de eeuwen heen', is het van 1 t/m 30 juni weer tijd voor mysteries, complotten en riten. Het grote voorbeeld waarop veel historische misdaadverhalen terug te voeren zijn is De naam van de roos (1980) van Umberto Eco. In Nederland schreef Hélène Nolthenius misdaadverhalen over een middeleeuwse broeder. En reli-thrillers over Bijbelse of godsdienstige gebeurtenissen die hun sporen tot in het heden nalaten - zoals De Da Vinci Code (2004) van Dan Brown - maken het genre compleet. Volop keus dus ook in de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen met auteurs als Ken Follet, Kate Mosse, James Rollins, David Hewson en Iain Pears en de Nederlandse schrijvers Ashe Stil, Renée Vink en Wouter van Mastricht en Daniëlle Hermans.

Blind date met de Bibliotheek
Wilt u het nog spannender maken deze maand, laat u dan verleiden tot een blind date met de Bibliotheek. Met een blind date ontdekt u misschien wel een andere auteur of nieuw genre dat u aanspreekt. In de Bibliotheek vindt u spannende blind date-pakketten met een verrassende inhoud: drie boeken, luisterboek, cd of dvd. De leentermijn is drie weken en voor leden met een klein abonnement kost het slechts één strip en er hoeft geen leengeld betaald te worden!

The Power of Plots
Voorafgaand aan de Spannendste maand van het jaar, is het dinsdagavond 31 mei de spannendste avond van het jaar met de feestelijke aftrap in de Melkweg met de The Power of Plots - Avond van het Spannende Boek.
Dit jaar ook nog extra feestelijk: voor de 25ste keer wordt De Gouden Strop uitgereikt voor de beste Nederlandstalige misdaadroman van het jaar!
Meer informatie over programma en kaartverkoop vindt u op www.maandvanhetspannendeboek.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Misdaadverhalen door de eeuwen heen, nu in de Bibliotheek

De misdaadverhalen waarin geschiedenis een essentiële rol speelt vormen dit jaar het middelpunt van de Maand van het Spannende Boek. Onder het motto ‘Galg en rad, misdaadverhalen door de eeuwen heen', is het van 1 t/m 30 juni weer tijd voor mysteries, complotten en riten. Het grote voorbeeld waarop veel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: