VLC

Energiemarkt 28 mei met gratis prijzen, draaimolen en ijs in Aalsmeer


Geplaatst op: 18 mei 2011


Aalsmeer staat de laatste week van mei in het teken van de Energieweek. Wie geld wil besparen op energie hoort op zaterdag 28 mei tal van tips en trucs voor een zuiniger en duurzamer leven. Verschillende (Aalsmeerse) bedrijven presenteren die dag hun ideeën in en voor het gemeentehuis aan het Drie Kolommenplein. Op maandag 23 mei vindt de aftrap plaats met een mini-symposium met duurzame ondernemers. Dinsdag 24 mei opent de voorzitter van Bouwend Nederland, Elco Brinkman, het Energieplushuis in Aalsmeer in aanwezigheid van wethouder Eurich.

Muurisolatie en elektrische fietsen
Burgers en ondernemers kunnen zaterdag 28 mei van 11.00 tot 16.00 uur hun voordeel doen met adviezen over zonnepanelen, windturbines, ventilatiesystemen, elektrisch vervoer en (na)isolatie van spouwmuren. Wat te denken van een Aalsmeers bedrijf dat zich specialiseert in het ombouwen van fietsen tot elektrische fietsen? Op het Drie Kolommenplein wordt in dit kader gelijktijdig de actie ‘Banden-op-spanning' gehouden.

Fietsexcursie Energieplushuis
In Aalsmeer staat sinds kort een bijzonder woonhuis. Dit huis levert meer energie op dan het verbruikt. Hoe dat mogelijk is, vertelt de trotse eigenaar Bart Brouwer tijdens een rondleiding die zaterdag. Geïnteresseerden kunnen zich nu al hiervoor opgeven bij energie@aalsmeer.nl. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

Geld besparen
Met de bon uit de krant* kunnen geïnteresseerden een gratis led-zaklampje ophalen. Wie dat doet dingt automatisch mee naar één van de drie gratis Energie Prestatie Adviezen (EPA) die later die middag worden verloot. Een EPA (ter waarde van zo'n 200 euro) is een energieadvies voor de woning; zo leren Aalsmeerders hoe maatregelen te treffen die simpelweg gas en elektriciteit besparen. Daarnaast zijn ook nog eens twee gratis infra-rood-scans te winnen. Met zo'n scan wordt een foto gemaakt van de warmte die een woning uitstraalt. Aan de hand van zo'n foto zijn zogenaamde warmtelekken waarneembaar. Die zijn met gerichte maatregelen te dichten en zo wordt de energieprestatie van de woning verbeterd. De foto kan alleen gemaakt worden als er een fors temperatuurverschil is met de buitenlucht. De infraroodscan kan daarom pas in september of oktober worden gemaakt. Prijswinnaars moeten dus nog even geduld hebben.

Start energieweek
De energieweek start maandag 23 mei om 15.30 uur met de opening van het elektrisch oplaadpunt voor elektrisch auto's bij Autoschade Pijnaker aan het Schinkeldijkje in Aalsmeer. Wethouder Ulla Eurich is gevraagd de opening te verrichten.

Ondernemersavond
Maandagavond 23 mei wordt er vanaf 19.45 uur een avond speciaal voor ondernemers gehouden in het gemeentehuis. Ondernemers inspireren daar hun collega-ondernemers in het kritischer - en vooral slimmer - omgaan met energie. Tijdens een mini-symposium is er volop gelegenheid voor het delen van ervaringen en tips en trucs op terrein van duurzaamheid. Mededirecteur Zondag van Afas vertelt zijn inspirerende verhaal over het papierloze en duurzame kantoor van dit van origine Aalsmeerse bedrijf. Loogman vertelt over de energiezuinige wasstraat, Mercedes-Benz over duurzame automobiliteit en autoschadeherstelbedrijf Pijnaker over de elektrische auto bij vervangend vervoer. Tot slot doet Total Energy Solutions uit de doeken hoe geld te besparen en minder CO2 uit te stoten door een ‘andere benadering' van tl-balken. Geïnteresseerde ondernemers kunnen het programma opvragen en/of zich aanmelden voor dit mini-symposium via energie@aalsmeer.nl

Opening elektrisch oplaadpunt
Wethouder Ulla Eurich opent maandagmiddag het elektrisch oplaadpunt voor elektrisch auto's bij Autoschade Pijnaker.

Opening Energieplushuis
Dinsdagochtend is wethouder Eurich aanwezig bij de officiële opening van het Energieplushuis door de voorzitter van Bouwend Nederland, Eelco Brinkman. Eurich: ‘Wij willen burgers en bedrijven inspirerende ideeën aan de hand doen om zelf energiebesparende maatregelen te treffen. Op deze manier besparen ze niet alleen het milieu maar ook hun eigen portemonnee.'

* De bon waarmee u een gratis lamp kunt ophalen op de Energiemarkt en waarmee u meedingt voor een gratis EPA-advies en Infraroodscan, staat vandaag in de krant. Mis de bon niet!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Energiemarkt 28 mei met gratis prijzen, draaimolen en ijs in Aalsmeer

Aalsmeer staat de laatste week van mei in het teken van de Energieweek. Wie geld wil besparen op energie hoort op zaterdag 28 mei tal van tips en trucs voor een zuiniger en duurzamer leven. Verschillende (Aalsmeerse) bedrijven presenteren die dag hun ideeën in en voor het gemeentehuis aan het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: