001 - Tuimarkt

Een spannende strijd tijdens springwedstrijd bij LR & PC Willis


Geplaatst op: 17 mei 2011

Wilnis - Op 14 mei organiseerde Willis weer een onderlinge springwedstrijd. Dit was de laatste wedstrijd die meetelde voor de Rabobank competitie 2011.

Dit maakte deze wedstrijd extra spannend, want de uitslag van deze wedstrijd kon nog een belangrijke invloed hebben op de uitslag van de competitie. Voor de prijsuitreiking van de competitie moeten de ruiters nog even wachten, want die wordt pas bekend gemaakt tijdens najaars-ledenvergadering.
De dag begon met de paardenruiters. Hierbij was er duidelijk een sportieve strijd tussen de zussen Annemieke en Pauline Oudijk en zussen Helma en Ilona van den Heuvel, aangezien zij bijna allemaal met twee paarden reden en dus twee kansen hadden. Op de derde plaats eindigde dan ook Helma van den Heuvel met U be Nante. Met een foutloos parcours en een foutloze barrage in de tijd van 60 seconden, mocht zij het witte lint ophalen. Op de tweede plaats eindigde een amazone die het hoogst van allemaal sprong. Met haar Beijing Nu Lan sprong zij de 'sterren van de hemel' met een foutloos L-parcours en een foutloze barrage in een tijd van 54 seconden. Annemieke Oudijk mocht met deze rit het rode lint ophalen. Jammer genoeg voor haar, was haar zusje met hetzelfde paard Beijing Nu Lan net 2 seconden sneller in de barrage. Zij sprong misschien niet zo hoog, maar ging er in de barrage echt voor. Met 52 seconden in de barrage, werd Pauline Oudijk met Beijing Nu Lan eerste.

Na deze spannende strijd was het de beurt aan de kleinste en jongste deelnemers van de dag. Het parcours werd helemaal omgebouwd tot een heus bixieparcours. Balkjes, een slalom en een paar hindernissen moesten de bixie-ruitertjes afleggen. Hierbij kregen ze allemaal een beoordeling over hoe zij dit parcours aflegden. Doordat het plezier hebben in het rijden en het leren paardrijden het belangrijkste is, werden er ditmaal geen plaatsingen gegeven. Joanna Peek, Antoinet Peek, Meina Peek, Isa Tijsseling, Sam van den Beitel en Britt van Zijl kregen allemaal een leuk cadeautje en een mooi lint. De organisatie was zeer verheugd over de hoeveelheid bixie-deelnemers en de goede resultaten.

Na deze goede wedstrijd en schitterende uitslagen verheugt Willis zich al weer op de clubkampioenschappen. Het clubkampioenschap zal voor de verandering op vrijdagavond 1 en zaterdag 2 juli verreden worden in plaats van in augustus. Hierbij moeten de ruiters en amazones zich bewijzen in de dressuur én in het springen. Na deze twee dagen wordt er bekend gemaakt wie zich dan de clubkampioen 2011 van Willis mag noemen. Voor meer informatie kan er worden gekeken op de website van Willis, www.lrpcwillis.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Een spannende strijd tijdens springwedstrijd bij LR & PC Willis

Wilnis - Op 14 mei organiseerde Willis weer een onderlinge springwedstrijd. Dit was de laatste wedstrijd die meetelde voor de Rabobank competitie 2011. Dit maakte deze wedstrijd extra spannend, want de uitslag van deze wedstrijd kon nog een belangrijke invloed hebben op de uitslag van de competitie. Voor de prijsuitreiking … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: