Van Rijn Racing heeft eerste wedstrijd van het seizoen erop zitten


Geplaatst op: 17 mei 2011

De Skoda Fabia kon na de wedstrijddag heelhuids mee terug genomen worden. Zondag 15 mei was voor Van Rijn Racing namelijk de dag, dat de nieuwe wagen zijn opwachting kon maken. In de tweede wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Rallyracing kon Dennis van Rijn dan eindelijk de wagen écht aan de tand voelen. Nadat het team een week eerder al de gelegenheid had om wat meters te maken, ging het er nu echt om spannen. Al snel in de vrije trainingen bleek, dat het wel ‘goed zit' met de nieuwe wagen.

Zoals elke wedstrijd dienen de rallyrace wagens aangeboden te worden voor de technische keuring. Ook wordt er gekeken naar de veiligheid voor de coureur, milieu normen en wordt er een geluidsmeting gedaan. De reglementen waren door het team juist nageleefd en dus kwam de Skoda er zonder op of aanmerkingen door de keuring heen.

Ondanks dat het in de ochtend veel regende, wat de baan in Valkenswaard erg onvoorspelbaar maakt, liet de Fabia zich gemakkelijk besturen. Na de trainingen brak de zon een beetje door, maar de baan was nog te nat om de eerste manche op slicks te startten. Het bleek inderdaad nog glad en verraderlijk te zijn, Van Rijn wist de Skoda op de baan te houden en met een 9e tijd algemeen te finishen.

De tweede en derde manche konden verreden worden onder prettige omstandigheden. De starts waren beide manches nog niet op het niveau wat men gewend was van de vroegere Cordoba. Daar verloor Van Rijn kostbare tijd mee, maar het doel van deze wedstrijd was om zoveel mogelijk probleemloze wedstrijdmeters te maken. Wat lukte, Dennis kreeg de Skoda steeds beter onder de knie. Even was het in de tweede manche nog spannend bij het uitkomen van de Jokerlap. Doordat een andere deelnemer bij het uitkomen van die ronde Van Rijn niet zag aankomen, kwam Dennis in het vuile gedeelte terecht waardoor de Skoda even dwars dreigde te gaan. Van Rijn wist de Fabia weer in het juiste spoor te zetten en zo een positie te winnen.

Deze NK wedstrijd werd er enkel een A-finale gereden, waar Van Rijn zich nog niet voor wist te kwalificeren. Het was een mooie opening geweest van het seizoen, maar het team had zich dat niet ten doel gesteld. Belangrijker deze wedstrijd was dat de wagen heel bleef zodat er nuttige informatie beschikbaar kwam. Hiermee kan het team komende weken mee aan de slag, om zo de wagen verder te ontwikkelen voor de volgende wedstrijden. Op 19 juni op het Eurocircuit te Valkenswaard wil Van Rijn Racing weer mee gaan strijden voor een goede eindklassering. De potentie zit is er en het team heeft een betrouwbare rallywagen op de baan gezet, dat is afgelopen weekend wel gebleken! Kijk op www.vanrijnracing.nl voor meer informatie en het laatste nieuws!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van Rijn Racing heeft eerste wedstrijd van het seizoen erop zitten

De Skoda Fabia kon na de wedstrijddag heelhuids mee terug genomen worden. Zondag 15 mei was voor Van Rijn Racing namelijk de dag, dat de nieuwe wagen zijn opwachting kon maken. In de tweede wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Rallyracing kon Dennis van Rijn dan eindelijk de wagen écht aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: