Uitstekend KDO 1 plaatst zich voor nacompetitie

Geplaatst op: 16 mei 2011

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de allesbeslissende uitwedstrijd tegen Nederhorst op het programma. In Nederhorst den Berg moest KDO ervoor zorgen om voor nummer twaalf Geinburgia en/of nummer elf HBC te eindigen. Het verschil met Geinburgia bedroeg voor aanvang van de wedstrijd één punt, met HBC twee punten. Nederhorst en KDO speelde op Paaszaterdag in De Kwakel tegen elkaar, waarbij de bezoekers met 1-4 wisten te winnen.
Kortom, KDO kon haar borst nat gaan maken, maar gesteund door de overwinning van vorige week tegen DWS, wilde de Kwakelaars zich niet zo maar verloren geven.

Middenmotor Nederhorst, net als KDO afgelopen seizoen gepromoveerd naar de derde klasse, speelde nergens meer voor deze middag. Geen nacompetitie mogelijkheden en al een tijdje zeker van lijfsbehoud. Toch was het Nederhorst dat al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk wist te worden, keeper Peter Onderwater was echter prima bij de les en voorkwam een tegentreffer.
Na tien minuten spelen was het KDO dat brutaal de leiding nam in de wedstrijd. Na een prima aanval via Doron Borger en Jelle de Jong, wist De Jong de vrijstaande Joeri Stange te bereiken. Ter hoogte van het zestienmetergebied schoot Stange op schitterende wijze de 0-1 in de linkerbovenhoek. Een grote vreugde was het gevolg, maar dit bleek van zeer korte duur te zijn. In de daaropvolgende aanval werd Nederhorst-topscorer Jesse van Huisstede niet goed aangepakt en kon na diverse kapbewegingen de 1-1 binnenschieten. Voor Van Huisstede betekende dit zijn 33e competitietreffer.

Na de 1-1 ontspon zich een zeer boeiend gevecht tussen twee ploegen die niet schroomde om de aanval te zoeken. Zowel Nederhorst als KDO vochten voor elke bal en kregen mogelijkheden om op voorsprong te komen. Bart-Jan van der Jagt was namens de Kwakelaars dichtbij een doelpunt, maar zijn goedgenomen vrije trap werd in de 40e minuut ternauwernood in de rechterbovenhoek gered door de doelman van Nederhorst.
In de blessuretijd wist Joeri Stange op een cruciaal moment in de wedstrijd KDO op voorsprong te zetten. Door een fraaie individuele actie kon hij schuin vrij voor de keeper komen en de 1-2 in de rechterbenedenhoek binnenschieten. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Vlak na rust was de honger van Joeri Stange nog niet gestild en ging hij vrolijk verder met scoren. Stange, die matig werd gedekt door de rechtsback van Nederhorst, kreeg veel vrijheid aan de linkerkant en lobte op prachtige wijze de bal over de twijfelende Nederhorst-doelman heen, 1-3. Nederhorst probeerde nog om terug in de wedstrijd te komen, maar het geluk was deze middag aan Kwakelse zijde. Ballen werden van de lijn gekopt, Peter Onderwater stond paraat, waardoor Nederhorst pech had in de afronding.

In de 70e minuut besliste Sven Vlasman de wedstrijd definitief doordat hij sneller was dan zijn directe tegenstander en recht op het doel van Nederhorst kon aflopen. Vlasman aarzelde geen moment en schoot de bal in de rechterbenedenhoek, 1-4. In de 80e minuut was het opnieuw Vlasman die zich positief wist te onderscheiden. Uit een onmogelijke hoek aan de rechterkant van het veld schoot hij de bal over de keeper heen in de linkerbovenhoek, 1-5.

Nu kon het niet meer fout gaan tegen Nederhorst, alleen waren de Kwakelaars nog wel afhankelijk van HBC en Geinburgia. Al vrij snel werd duidelijk dat HBC met 2-1 had gewonnen van Nieuw West. Dus alle hoop was op Geinburgia gevestigd en na verwoede pogingen om de Amsterdammers te bereiken, kreeg KDO een half uur na de wedstrijd de verlossende melding dat Geinburgia met 3-8 verloren hadden. Hierdoor is Geinburgia gedegradeerd naar de vierde klasse en plaatste KDO zich voor de nacompetitie.

Een prima prestatie van KDO dat twee weken geleden nog, op een op dat moment, kansloze achterstand van vier punten had op Geinburgia. Niks is onmogelijk is het voetbal is maar weer gebleken!

In de nacompetitie speelt KDO vier wedstrijden in een poule van vijf teams.
De eerste twee uit deze poule gaan / blijven in de derde klasse. Onder voorbehoud zijn dit de vier ploegen (alle vier actief in de vierde klasse) waar KDO het tegenop gaat nemen: s'Graveland, Zwaluwen Utrecht, FC Purmerend en Velsenoord.

Aanstaande zondag speelt KDO haar eerste nacompetitiewedstrijd in en tegen s'Graveland.
s'Graveland is ruim als tweede geëindigd in de vierde klasse E met 54 punten uit 26 wedstrijden. Zodra er meer informatie bekend is, kunt u dit uiteraard lezen op www.kdo.nl.

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de allesbeslissende uitwedstrijd tegen Nederhorst op het programma. In Nederhorst den Berg moest KDO ervoor zorgen om voor nummer twaalf Geinburgia en/of nummer elf HBC te eindigen. Het verschil met Geinburgia bedroeg voor aanvang van de wedstrijd één punt, met HBC twee punten. Nederhorst … Lees meer »