Vinkefest 2023

Bent u al lid van Burgernet in Abcoude en Baambrugge?


Geplaatst op: 9 september 2011

Inwoners en bedrijven van Abcoude en Baambrugge kunnen zich sinds juni dit jaar inschrijven voor Burgernet. Burgernet is een telefonisch netwerk, waarbij inwoners zich samen met de politie en gemeente inspannen om verdachten van misdrijven op te sporen en vermiste personen terug te vinden. Inwoners en werknemers kunnen op deze manier gewoon vanuit huis of vanaf hun werkplek bijdragen aan de veiligheid in hun directe leef- en werkomgeving.
Sinds 1 oktober 2008 is Burgernet met succes actief in de voormalige gemeente De Ronde Venen. Na de fusie tussen de gemeenten De Ronde Venen en Abcoude per 1 januari 2011, is vanaf nu Burgernet ook actief in Abcoude en Baambrugge.

Een Burgernetactie start na een melding in de politiemeldkamer van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind. Deelnemers krijgen dan direct een ingesproken bericht (of in enkele gevallen een sms) via hun vaste of mobiele telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet men de gezochte persoon of het voertuig, dan dient dit direct via 0800 0011 aan de meldkamer van de politie te worden gemeld. Door middel van de tips die de politie van de Burgernetdeelnemers krijgt, kan de politie sneller in actie komen en gerichter zoeken. Na afloop krijgen de deelnemers bericht over het resultaat van de actie.

Aanmelden voor Burgernet kan via www.burgernet.nl. Bij de brief die deze week in Abcoude en Baambrugge op de deurmat valt, is voor mensen die geen internet hebben of zich liever schriftelijk aanmelden een antwoordkaart bijgesloten. In de gemeente De Ronde Venen zijn op dit moment 2800 deelnemers actief. Ook voor alle andere inwoners van de gemeente die nog geen deelnemer zijn, geldt dat zij zich kunnen aanmelden via www.burgernet.nl. Via deze website is ook een filmpje te zien waarop wordt getoond hoe Burgernet werkt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bent u al lid van Burgernet in Abcoude en Baambrugge?

Inwoners en bedrijven van Abcoude en Baambrugge kunnen zich sinds juni dit jaar inschrijven voor Burgernet. Burgernet is een telefonisch netwerk, waarbij inwoners zich samen met de politie en gemeente inspannen om verdachten van misdrijven op te sporen en vermiste personen terug te vinden. Inwoners en werknemers kunnen op deze … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: