Scholieren starten met eindexamens


Geplaatst op: 16 mei 2011

REGIO - Landelijk gaan meer dan 205.000 scholieren in het voortgezet onderwijs aan de centrale eindexamens beginnen.

Ruim 41.000 vwo'ers starten de examenreeks met het examen Nederlands, circa 59.000 havisten beginnen met kunst en management & organisatie. Ongeveer 105.350 leerlingen van het vmbo starten een dag later met de schriftelijke examens, met beeldende vakken en nask 2 (natuur & scheikunde 2).

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) gaf maandag het startsein voor de examens door op het Alberdingk Thijm College in Hilversum de envelop met het examen kunst algemeen voor havo-leerlingen te openen.

De minister roept eindexamenkandidaten op om hun ervaringen te delen via Twitter. De examens duren tot 31 mei. Ongeveer twee weken later volgt de uitslag.

KLACHTENLIJN
Het Landelijk Actie Komitee Scholieren (Laks) in Utrecht opent dit jaar voor de 24e keer een klachtenlijn. Hier kunnen scholieren hun beklag doen over de examens.

Voor het derde achtereenvolgende jaar opent ook de Stichting Eindexamenlijn een telefoonnummer waar scholieren kunnen klagen. Vorig jaar kreeg de lijn ongeveer 4000 telefoontjes met klachten van scholieren. De stichting verwacht dit jaar meer telefoontjes, omdat zij steeds bekender worden onder scholieren.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Scholieren starten met eindexamens

REGIO - Landelijk gaan meer dan 205.000 scholieren in het voortgezet onderwijs aan de centrale eindexamens beginnen. Ruim 41.000 vwo'ers starten de examenreeks met het examen Nederlands, circa 59.000 havisten beginnen met kunst en management & organisatie. Ongeveer 105.350 leerlingen van het vmbo starten een dag later met de schriftelijke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: