NK Autocross positief van start voor Richard van Schaick


Geplaatst op: 16 mei 2011

Maandenlang hebben Richard van Schaick en zijn team (Abcoude) gewerkt aan de nieuwe autocrossauto. Voor het nieuwe seizoen 2011 besloot hij namelijk een geheel nieuwe auto te bouwen. Vastberaden wil hij de Nederlandse titel weer op zijn naam schrijven, net als in 2003, toen hij Nederlands Kampioen in de Keverklasse werd.

Zondag 8 mei vond het eerste Nederlands Kampioenschap in Ysselsteyn (Limburg) plaats. De laatste week voor deze belangrijke dag was het nog spannend of de auto wel op tijd klaar zou zijn. Maar de verf was net droog, toen Richard aan de baan op de eerste wedstrijd verscheen. De eerste wedstrijd was meteen een goede krachtmeting. Door problemen met de koppeling in de eerste en tweede manche, maar een mooie strijd in de derde, wist hij zichzelf te plaatsen voor de finale. Vanaf de laatste rij, pakte Richard alsnog een negende plek in zijn eerste NK.

Met dank aan het team en zijn sponsors, kijkt Richard tevreden terug op zijn eerste wedstrijd. Op 21 mei staat hij met zijn nieuwe auto weer aan de start van de baan in Kerkdriel.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

NK Autocross positief van start voor Richard van Schaick

Maandenlang hebben Richard van Schaick en zijn team (Abcoude) gewerkt aan de nieuwe autocrossauto. Voor het nieuwe seizoen 2011 besloot hij namelijk een geheel nieuwe auto te bouwen. Vastberaden wil hij de Nederlandse titel weer op zijn naam schrijven, net als in 2003, toen hij Nederlands Kampioen in de Keverklasse … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: