De Vinken vindt aansluiting met middenmoot.

Geplaatst op: 16 mei 2011

Afgelopen zaterdag 14 mei speelde De Vinken 1 in Den Haag tegen Achilles 1. Een belangrijke wedstrijd tussen twee korfbalploegen in de degradatiezone. Een overtuigende start zorgde voor een ruststand van 1-6. Na rust kwam Achilles binnen een kwartier op 7-8, terwijl de Vinkenaanvallen uiterst moeizaam verliepen. Gelukkig konden de punten met het schotkracht van Mariska Meulstee veilig worden gesteld.

Na het zaalseizoen heeft de Fortisformatie prima resultaten geboekt op het veld. In de afgelopen drie wedstrijden werden vier punten bemachtigd, wat nog niet voldoende bleek te zijn om het gevaar van degradatie te ontlopen. Daarom moest ook deze wedstrijd, tegen concurrent Achilles, gewonnen worden. Vanwege een blessure van Helene Kroon speelde Melanie Kroon in haar plaats. Aanvallend begon zij met Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Peter Koeleman. Verdedigend startten Charita Hazeleger, Joyce Kroon, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren.

Zeer sterke start
Met een goede aanvalsopbouw en een geconcentreerde verdediging had Mariska al snel de mand gevonden, door middel van twee afstandschoten. Joyce deed dit voorbeeld volgen, terwijl Achilles zelfs met een strafworp niet van de nul af wist te komen. Na een dozijn Vinkenaanvallen verzilverde Charita een strafworp. De aanval van Achilles hierop werd met een doelpunt afgerond, maar de Haagse hoop werd door het loepzuivere schot van Mariska al snel te niet gedaan.

Na de 1-6, een vrije bal van Rudy, stokte het aanvalsritme van De Vinken door de felle druk en het goede voorverdedigen van Achilles. Verdedigend was De Vinken geregeld heer en meester in de paalzone door het vangwerk van de beide Peters en het terugzakken van de Vinkendames.

Mariska Meulstee
Na rust kon De Vinken het aanvalsritme niet herpakken. De aanvallen kwamen steeds uit één hoek in het achterveld om met de wind mee te kunnen schieten. Daarentegen schoot Achilles met de wind mee en kon binnen acht minuten vijf maal tot scoren komen.

Terwijl Mariska haar vijfde treffer moeiteloos door de mand zag vallen, zette Achilles door tot een tussenstand van 7-8. Zo werd de ogenschijnlijk gespeelde wedstrijd, een uiterst spannend duel. Helemaal toen het spel minutenlang werd stilgelegd door een pijnlijke confrontatie in de paalzone met Joyce als slachtoffer. Toch bleek dat De Vinken tijdens dit soort benauwde momenten tot score kon komen, iets wat in de eerste helft van het veldcompetitie vaak ontbrak. Met een gevaarlijke actie van Kelvin werd Rudy vrijgespeeld en wist van vier meter te scoren. De aanvallen hierop werd Mariska in stelling gebracht en was tweemaal trefzeker.
Het laatste kwartier kwam de 7-11 voorsprong, ondanks het zwakke aanvalsspel, niet meer in gevaar. En met de achtste treffer van Achilles kon De Vinken na het eindsignaal opgelucht het veld verlaten.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat het team van Fred Straatman nu zesde op de ranglijst. Toch zal De Vinken nog punten moet halen om veilig te blijven staan. Volgende week zal getracht worden deze punten te halen tijdens de wedstrijd tegen Sparta uit Nijkerk. De wedstrijd zal om 15.30 uur aanvangen in sportpark De Molmhoek.

Afgelopen zaterdag 14 mei speelde De Vinken 1 in Den Haag tegen Achilles 1. Een belangrijke wedstrijd tussen twee korfbalploegen in de degradatiezone. Een overtuigende start zorgde voor een ruststand van 1-6. Na rust kwam Achilles binnen een kwartier op 7-8, terwijl de Vinkenaanvallen uiterst moeizaam verliepen. Gelukkig konden de … Lees meer »