Argon sluit seizoen af met winst

Geplaatst op: 16 mei 2011

Zonder de geblesseerde Patrick Lokken startte Argon voorzichtig en omdat ook de bezoekers de kat uit de boom keken, werden de toeschouwers in het eerste kwartier niet echt verwend. Daarna kwamen de mogelijkheden echter met regelmaat langs, te beginnen met een hoekschop van Nicolai verbiest, die de bal na 18 minuten voor het doel (en het hoofd van de inkomende Rory van Gulik) langs zag gaan. Even later was het Joshua Patrick, die de aandacht op zich wist te vestigen, eerst door een pass van Lorenzo Lassooij net niet goed te behandelen en kort daarna door de bal prima voor te zetten op diezelfde Lassooij, die echter het doel net even te hoog zocht. Halverwege de eerste helft brak de Limburgse defensie bijna onder de druk, maar harde inzetten van Joshua Patrick en Kevin van essen werden door een verdedigend lichaam geblokt. Pas na een half uur de eerste echte mogelijkheid voor de bezoekers, al was dat meteen een hele goede, maar spits Barten mikte de bal a een voorzet van Evelein over de dwarsligger boven Maxime Singels. In het laatste kwartier voor rust was het vooral Argon, wat de kansen wist te scheppen. Eerst was het Thabiso van Zeijl, die stuitte op doelman Vercruysse, die aan deze botsing een blessurebehandeling overhield.

Daarna kon de doelman nog wel redding brengen op een poging van Joshua Patrick na een voorbereidende actie van Kevin van essen, maar toen Brayton Biekman vijf minuten voor rust de snelle spits weer alleen richting doelman stuurde, was de Limburgse sluitpost een geslagen man en stond de 1-0 voorsprong op het bord. Dat met deze stand de rust werd gehaald, was bijzonder te noemen, want eerst liet Joshua Patrick nog twee mogelijkheden liggen, daarna kwamen de bezoekers plots tot twee aanvallende daden, waaruit Schijvenaars zelfs de bovenkant van de lat raakte, terwijl in de laatste minuut van de blessuretijd Anton den Haan zijn hoofd net niet tegen de bal kreeg na een voorzet van Joshua Patrick.
Na de doelwisseling was het binnen 25 seconden echter wel raak, want de ingevallen doelman Schoolmeesters moest bij zijn eerste balcontact het leer uit het net halen, waar het was beland doordat Anton den Haan nu wel de bal wist te raken uit een voorzet van Joshua Patrick, waarmee de middenvelder zijn afscheidswedstrijd (hij droeg bij deze gelegenheid zelfs voor de eerste keer de aanvoerdersband) extra luister bijzette, 2-0.

Deze vroege treffer deed de deur voor de bezoekers eigenlijk in het slot, men wilde wel maar het ontbrak aan de nodige kwaliteit om tot echt gevaarlijke aanvallen te komen. Kansen kwamen er wel voor Argon, dat echter ook de nodige scherpte ontbeerde na het lange seizoen en de ballen meestal net buiten de palen mikte. En waren de inzetten binnen de doelpalen, dan was er doelman Schoolmeesters, die er op soms wat onorthodoxe wijze in slaagde verdere tegendoelpunten te voorkomen. Soms riep hij daar de hulp van een verdedigend lichaam voor in, feit was dat hij er in slaagde verdere treffers te voorkomen, al wist hij bijvoorbeeld halverwege de tweede helft bij inzetten van Kevin van essen en Thabiso van Zeijl niet echt, hoe hij het voor elkaar had gekregen. Met wat wissels, die pasten in het beeld van een laatste competitiewedstrijd kwam het einde aan het eerste seizoen in de Topklasse. Argon eindigde op een prima derde positie, FC Oss werd gelukkig voor de voormalige Jupiler League ploeg toch kampioen via winst bij Achilles '29, naast Dijkse Boys spelen ook Baronie en Gemert volgend seizoen in de hoofdklasse, terwijl FC Hilversum het traject van de nacompetitie in moet gaan. De drie opengevallen plaatsen worden ingenomen door de kampioenen van de hoofdklassen: HBS, UNA en HSC '21. Het moge duidelijk zijn, dat men aan de Mijdrechtse Hoofdweg uiterst content is over dit eerste seizoen, volgend seizoen zal men onder de leiding van een nieuwe trainer in de persoon van Jimmy Simons en met een flink gewijzigde selectie gaan proberen hier weer een goed vervolg aan te geven.

Tegen het Limburgse E.V.V. heeft Argon het seizoen afgesloten met een te bescheiden 2-0 zege. Zoals tijdens het hele seizoen al is gebleken, was ook dit keer het benutten van de (grote) mogelijkheden het euvel in het spel, waardoor de cijfers beperkt bleven.Zonder de geblesseerde Patrick Lokken startte Argon voorzichtig … Lees meer »