VZOD/vdBoon delft onderspit in stevige pot


Geplaatst op: 16 mei 2011

Met een flinke wind over het veld van Oranje Nassau stond er zaterdag een heus vierpunten duel op het programma. De Kudelstaartse korfballers konden een goede stap naar een plaats in de middenmoot zetten maar troffen vandaag een fel strijdend Oranje Nassau tegenover zich in de arena. De Amsterdammers konden de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.

De mouwen werden opgestroopt en beide ploegen trokken vanaf het eerste fluitsignaal fel van leer waarbij Oranje Nassau het eerst tot scoren kwam. De pittige duels eisten al gelijk in het begin van het duel haar tol want het was Donja Passies die in de mangel werd genomen door twee spelers van de tegenpartij bij een poging om een bal binnen te houden. Dit moest zij bekopen met een vervelende enkelblessure en zodoende werd zij vervangen door Anika van Os. Vanaf de kant zag zij Oranje Nassau op 2-0 komen. VZOD/vdBoon speelde zeker niet onaardig maar had in deze fase de pech dat er nogal wat kansen gemist werden. Toch was het na een kwartier spelen Willem Mast die van afstand de aansluitingstreffer maakte: 1-2. De Kudelstaarters gingen door met hun goede spel en dit aanvalsvak prikte er uiteindelijk ook de gelijkmaker in, Martijn Vervark: 2-2. Het eerste aanvalsvak had vandaag echter niet zijn beste dag en werd daarbij ook regelmatig afgetroefd door een agressief Oranje Nassau. De Kudelstaarters, onder het toeziend oog van de nieuwe trainer/coach van volgend seizoen John van Duuren, misten na mooie aanvallen ook nog eens het geluk in de afronding. De hoofdstedelingen gingen ondertussen gewoon door met het verstoren van de aanvalsopbouw van VZOD/vdBoon maar vergaten zelf ook niet te scoren: 4-2. Gelukkig was het Vervark die op slag van rust van afstand de 4-3 binnenknalde. Helaas wist Oranje Nassau in het rustsignaal ook nog te scoren en dus werd er met een altijd nog perspectiefvolle stand van 5-3 de kleedkamer opgezocht.

Trainer/coach Klaas Bosman had zijn team in de rust goed toegesproken want in de tweede minuut was het Josine Verburg die een schitterende doorloopbal maakte na een goede pass van Eric Spaargaren. Het lek leek boven te zijn en het meegereisde Kudelstaartse publiek ging er nog eens goed voor zitten. Oranje Nassau liet zich door mooie doelpunten echter niet van de wijs brengen en ging verder met hun efficiency-korfbal. Een vrije bal en een handig versierde strafworp werden in doelpunten omgezet en dat levert aan het einde van de rit punten op. Een door Vervark verkregen strafworp werd door Mast verzilverd en hij bracht zo de stand op 7-5. Mede door het fysiek geweld van vooral de geroutineerde en bijzondere felle vrouwen van Oranje Nassau tegen de jongedames van VZOD/vdBoon bleven zij aan de goede van kant van de score en brachten de stand op 8-5. De Kudelstaarters waren de mindere in de rebound, maar de afstandsschoten waren in deze fase ook regelmatig te kort om goed afgevangen te kunnen worden. Na wederom een uitgekookt verkregen strafworp voor de Amsterdammers ging VZOD va-banque spelen. Michelle van Leeuwen nam eindelijk een kwelgeest te grazen met een onvervalst "van Bommeltje". Mast, die prachtige duels uitvocht met zijn directe tegenstander, strafte hem af met een omdraaibal: 9-6. Met nog luttele minuten te gaan zat een overwinning er niet meer in, maar toch was het nog Vervark die van afstand 9-7 scoorde. Helaas voor de Kudelstaarters bleef het vanmiddag hierbij en was dit tevens de eindstand. Hierdoor is Oranje Nassau nu op gelijke hoogte met VZOD/vdBoon gekomen en staan de Kudelstaarters nog slechts twee punten voor op de hekkensluiter die vandaag wist te winnen. Trainer/coach Klaas Bosman na afloop: "Zoals we vandaag gezien hebben, wordt hard werken niet altijd beloond. We hadden donderdag nog extra getraind op hun stevige spel, maar het mocht helaas niet baten." Kortom, het gaat er nog om spannen. Aanstaande zaterdag moeten de punten thuis om 15.30 uur aan de Wim Kandreef gehaald worden tegen Madjoe. Doelpuntenmakers: Willem Mast en Martijn Vervark 3x en Josine Verburg 1x.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VZOD/vdBoon delft onderspit in stevige pot

Met een flinke wind over het veld van Oranje Nassau stond er zaterdag een heus vierpunten duel op het programma. De Kudelstaartse korfballers konden een goede stap naar een plaats in de middenmoot zetten maar troffen vandaag een fel strijdend Oranje Nassau tegenover zich in de arena. De Amsterdammers konden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: