Atlantis op stoom in eerste helft

Geplaatst op: 16 mei 2011

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Vlug en Vaardig uit Amsterdam. Van Vlug en Vaardig werd al eerder in de competitie gewonnen met 3-10 tijdens de uitwedstrijd. Het was Atlantis dat meteen goed uit de startblokken kwam. Het stond binnen tien minuten al 6-1 in het voordeel van Atlantis. Uiteindelijk zou er gewonnen worden met 15-8, maar dit was mede door de grote voorsprong van de eerste helft.

In de eerste helft werd er scherp en snel gespeeld. De juiste kansen werden uitgezocht en afgemaakt. Na de eerste tien minuten was er een kleine dip in de scorende motor van de ploeg. Maar nadat Vlug en Vaardig vier keer een antwoord had, kwam de ploeg weer op gang. Er werd door de ploeg uit Mijdrecht niet altijd even scherp verdedigd, wat resulteerde in een aantal doelpunten voor Vlug en Vaardig. De tegenstander mocht twee keer terugkomen tot vier punten. Hierna bleef de ploeg van Atlantis beter spelen. Voor rust zou Atlantis verder uitlopen naar een ruststand van 13-7.

Het was aan coach Mark van den Brink de taak om de ploeg in de tweede helft net zo te kunnen laten spelen. De bedoeling was om meer te scoren en richting de twintig doelpunten te gaan. Uiteindelijk zou dit anders uitpakken. De ploeg bleek toch de nodige moeite te hebben met de wind die over het veld blies. In de eerste helft had de ploeg namelijk wind mee en kon hier goed gebruik van maken. In de tweede helft zat de wind tegen. Er werden goed kansen gecreëerd, maar het wou maar niet lukken om tot scoren te komen.

De ploeg kreeg de opdracht om het baltempo en loopvermogen op te schroeven.

Mede door het tragere spel in de tweede helft wou het maar niet lukken om te scoren. Veel kansen rolden eruit. Het was uiteindelijk Jelmer Steen die na vijftien minuten spelen in de tweede helft het eerste doelpunt maakte. Auke van der Zijden mocht in het veld komen voor de geblesseerde Jimmy de Koning, die voor rust al last had van de blessure. Vlug en Vaardig zou nog maar één keer scoren in de tweede helft. In de allerlaatste minuut viel er nog een doelpunt aan de kant van Atlantis. Hiermee kwam de eindstand op 15-8 te staan.

Deze wedstrijd had twee gezichten. Een goede eerste helft met veel scores en goede kansen, waarbij het helaas de tweede helft niet meer wou lukken bij de ploeg. Later kwam het nieuws binnen dat de wedstrijd van DSO-SDO gewonnen was door SDO. SDO blijft dus op drie punten staan van Atlantis.

Volgende week speelt Atlantis thuis tegen Argus. Hier zal gewonnen moeten worden. Atlantis hoopt een klein beetje of Vlug en Vaardig wil helpen met het winnen van SDO volgende week.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Vlug en Vaardig uit Amsterdam. Van Vlug en Vaardig werd al eerder in de competitie gewonnen met 3-10 tijdens de uitwedstrijd. Het was Atlantis dat meteen goed uit de startblokken kwam. Het stond binnen tien minuten al 6-1 in … Lees meer »