KDO grijpt laatste strohalm en verslaat DWS

Geplaatst op: 10 mei 2011

Afgelopen zondag speelde het eerste van KDO tegen het Amsterdamse DWS.

KDO stond voor aanvang van de wedstrijd vier punten achter op de nacompetitieplaats twaalf. Met nog twee wedstrijden te gaan was KDO er dus alles aangelegen om in de thuiswedstrijd tegen DWS een goed resultaat neer te zetten. DWS, dat voor aanvang van de wedstrijd op een achtste plaats stond, heeft zich veilig gespeeld en maakt geen kans meer op nacompetitie.

De wedstrijd startte gelijkopgaand. Beide ploegen kregen een aantal kleine mogelijkheden.

In de tiende minuut kreeg KDO een behoorlijke klap te verwerken, nadat een speler van DWS binnen het zestienmetergebied naar de grond ging. De scheidsrechter besloot een penalty te geven. Deze werd onberispelijk ingeschoten, 0-1.

KDO bleef er vol voor gaan en dit resulteerde al snel tot de gelijkmaker. Doron Borger speelde Patrick Schijff in. Schijf, die vandaag achter de spits actief was, bleef koelbloedig en schoot de 1-1 tegen de touwen. KDO kon regelmatig gevaarlijk worden door de geboden ruimte achter de verdediging van DWS. Het sterke punt van DWS waren de snelle buitenspelers die regelmatig voor hachelijke situaties zorgde voor het Kwakelse doel. KDO greep echter in de 22e minuut de leiding door een goal van Joeri Stange, 2-1.
DWS was duidelijk hier van slag van en begon steeds meer tegen zichzelf te voetballen.

Dit resulteerde onder andere in een schandalige overtreding met gestrekt been op de knie van middenvelder Sjors Kas. Tot grote opluchting van KDO kon Sjors door voetballen, maar de middenvelder van DWS kreeg een donkerrode kaart van de scheidsrechter. Vlak voor rust kreeg Jelle de Jong nog een mooie kans op de 3-1, maar wist deze helaas niet te verzilveren.
KDO bleef na de rust met volle passie en inzet spelen en werd in de 55e minuut beloond met een goal van de goedspelende Patrick Schijff. Linksbuiten Joeri Stange omspeelde op een fraaie wijze diverse tegenstanders. Patrick Schijff hield Joeri zijn actie nauwkeurig in de gaten en liep goed mee en kon daardoor de 3-1 binnen te tikken. De ontlading was enorm, maar KDO wist dat er geconcentreerd gevoetbald moest blijven worden. Dit lukte tot de 65e minuut, want door een fout in de Kwakelse verdediging, kreeg de linksbuiten van DWS de bal en werd onderuit gehaald in het zestienmetergebied met als gevolg een penalty. Ook deze penalty werd goed ingeschoten, 3-2. De laatste 25 minuten stonden in het teken van overleven. Dit lukte dankzij de fantastisch getoonde werklust van het hele Kwakelse team, waardoor er sinds tijden drie punten werden gepakt door KDO!

In het bijzonder complimenten voor de spelers die een groot deel van het seizoen in het tweede gevoetbald hebben. Zij deden het vandaag zeer verdienstelijk en dit heeft mede bijgedragen aan de overwinning, houd dit vast!
Door de nederlagen van HBC en Geinburgia is er nog kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen in de laatste competitiewedstrijd. Het verschil met Geinburgia (één punt, speelt thuis tegen kampioen ZSGO/WMS) en HBC (twee punten, speelt uit tegen Nieuw West) is dus nog overbrugbaar. KDO geeft zich nog lang niet verloren en zal gesteund door het resultaat tegen DWS haar allerlaatste kans moeten pakken tegen Nederhorst om de nacompetitie hopelijk te bereiken. De wedstrijd begint om 14:00 uur in Nederhorst aan den Berg. Wij, als selectie van KDO, hopen deze middag zoveel mogelijk steun van alle Kwakelse supporters te krijgen om zodoende voor volgend jaar zicht te houden op de derde klasse!

Afgelopen zondag speelde het eerste van KDO tegen het Amsterdamse DWS. KDO stond voor aanvang van de wedstrijd vier punten achter op de nacompetitieplaats twaalf. Met nog twee wedstrijden te gaan was KDO er dus alles aangelegen om in de thuiswedstrijd tegen DWS een goed resultaat neer te zetten. DWS, … Lees meer »