001 - Escaperoom aglemeen

Pauselijke Onderscheiding voor twee vrijwilligers van de Emmausparochie


Geplaatst op: 9 mei 2011

Het was door het bestuur van de parochie al tevoren aangekondigd: zondag 8 mei wordt een speciale dag. Het is het weekend van moederdag, en het verhaal van de Emmaüsgangers wordt gelezen. Het zijn de leerlingen die de naam gaven aan de fusieparochie. De mannen op weg naar Emmaus zijn wij eigenlijk allemaal op een bepaalde manier werd in de verkondiging duidelijk gemaakt.
Maar aan het einde van de verkondiging nam pastor J. Woolderink het woord.

Hij sprak twee parochianen toe die al ruim 30 jaar dat Emmaüsgangers-zijn heel concreet maken.
Hij richtte zich eerst tot Alice Albers-Honkoop. Zij is al vanaf 1978 actief in de gemeenschap. Zij maakte 8 jaar deel uit van de pastoraatsgroep, begeleidde een aantal jaren de kinderen die zich voorbereiden op het Vormsel. Ook heeft z\ij oog voor de mensen buiten het directe kerkgebeuren, door haar activiteiten voor de vroegere werkgroep Armoede is Onrecht nu Sociaal Platform Vertrouwenspersonen. Zij is betrokken bij de geloofsgesprekken voor ouderen en de toeleiding naar het sacrament van bemoediging De laatste jaren is zij actief in de coördinatie van de wijkcontactpersonen.

Voldoende reden voor de bisschop haar voor te dragen voor de pauselijke onderscheiding
Pro Ecclesia et Pontifice deelde de pastor mee. Hierna ging hij over tot het opspelden van de onderscheiding.
Daarna richtte de voorganger de schijnwerper op een andere parochiaan die ook al een lange staat van dienst heeft. Kick Molenkamp verzorgt al dertig jaar het afdrukken van het parochieblad. Hij geeft sinds 1981 leiding aan de raap- en nietgroep, die het blad klaar maken voor uitdeling. Al vanaf het begin van de kerk aan het Potgieterplein is Kick collectant. Ook maakt Kick deel uit van de kostersgroep die op zaterdagmorgen alles klaar maakt en op zondag zorgt dat de dienst goed verloopt. Ook voor deze actieve parochiaan was er de mededeling dat de bisschop hem had voorgedragen voor een pauselijke onderscheiding. Ook hij werd naar voren geroepen waarna de pastor geholpen door de echtgenote van Kick hem de versierselen behorend bij de onderscheiding kon opspelden.

Bij de onderscheiding hoort een oorkonde, die beide feestelingen kregen uitgereikt.

Vanwege moederdag reikten de kinderen die over twee weken de Eerste heilige Communie doen na de viering aan alle moeders een kleurig verpakte roos uit.

Er was gelegenheid na afloop van de viering Alice en Kick met hun onderscheiding geluk te wensen Daarna volgde een gezellig samenzijn in het Trefcentrum van de parochie.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Pauselijke Onderscheiding voor twee vrijwilligers van de Emmausparochie

Het was door het bestuur van de parochie al tevoren aangekondigd: zondag 8 mei wordt een speciale dag. Het is het weekend van moederdag, en het verhaal van de Emmaüsgangers wordt gelezen. Het zijn de leerlingen die de naam gaven aan de fusieparochie. De mannen op weg naar Emmaus zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: