Argon stelt kampioenschap FC Oss uit

Geplaatst op: 9 mei 2011

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Argon tegen FC Oss gelijkgespeeld. In de uitwedstrijd bij Oss werd het 2-2. FC Oss kon bij winst kampioen worden van de Topklasse zondag, maar Argon hield FC Oss knap op een gelijksspel. Tot nu toe moest FC Oss de koppositie slechts twee speelrondes aan De Treffers laten. FC Oss heeft nu nog één laatste kans om kampioen te worden, maar dan moet men volgende directe concurrent Achilles ´29 achter zich houden.

Argon kwam in de eerste minuut al op een 0-1 voorsprong. Brayton Biekman kopte een vrije trap van Nicolaï Verbiest binnen. In de dertiende minuut scoorde Jean Black de gelijkmaker. Hij kon de rebound op randje buitenspel binnen schieten. Jean Black was later dicht bij een tweede doelpunt maar Singels redde hier knap op. Niet veel later vuurde Kevin van Essen een afstandsschot van dertig meter af op Oss doelman Wevers. De doelman van FC Oss moest gestrekt naar de kruising om een doelpunt te voorkomen. In het laatste gedeelte van de tweede helft was Joshua Patrick namens Argon dicht bij een treffer, maar hij kon net niet bij de bal. Vlak voor rust schoot Cees Keizer nog op het Argon doel, maar wederom was het Singels die in de weg stond.

Het spelbeeld verschilde na de theepauze niet veel van de eerste helft. FC Oss probeerde het spel te maken, maar dit lukte de ploeg niet echt. Angelo Simone was de eerste speler die voor Oss gevaar kon stichten. Brayton Biekman, Joshua Patrick en Patrick Lokken kregen daarna in de eerste vijftien minuten van de tweede helft goede mogelijkheden. Jocelino de Sa voorkwam een doelpunt door een bal van de doellijn weg te werken. Vlak voor tijd kwam Argon zelfs op een 1-2 voorsprong. Joshua Patrick scoorde na een voorzet van Patrick Lokken. Hierna redde Argon doelman Singels tweemaal erg knap waarmee hij wederom bewees dat hij een uitstekende keeper is. In de 90e minuut kon hij echter niet voorkomen dat Angelo Simone de 2-2 scoorde. In de blessuretijd probeerde FC Oss nog wel de winnende treffer te maken, maar kon het geen vuist maken.

Al met al heeft Argon verdienstelijk gespeeld en FC Oss terecht op een punt gehouden. FC Oss kon niet met de druk omgaan en speelde zeker niet als een kampioen. Volgende week krijgt FC Oss een herkansing in het rechtstreekse duel met directe concurrent Achilles '29.

Argon speelt dan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen E.V.V. Van Kouwen is sponsor van Argon en maakt van deze laatste wedstrijd een gezellige Argon Van Kouwen familiedag. Er zullen tal van activiteiten rondom de wedstrijd worden georganiseerd. Kom dus allen! Bij winst is de derde plaatst veilig gesteld en eindigt Argon in het eerste jaar Topklasse op een zeer fraaie en van te voren niet gedachte positie. Komt dus allen 15 mei naar de Van Kouwen Argon familiedag tegen E.V.V.

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Argon tegen FC Oss gelijkgespeeld. In de uitwedstrijd bij Oss werd het 2-2. FC Oss kon bij winst kampioen worden van de Topklasse zondag, maar Argon hield FC Oss knap op een gelijksspel. Tot nu toe moest FC Oss de koppositie slechts twee … Lees meer »