De Baat (2e)

Nieuwe sporten tijdens beweegproject Juni Beweegt


Geplaatst op: 9 mei 2011

Ook dit jaar zijn er nieuwe sport- en beweegactiviteiten aan het programma van het beweegproject Juni Beweegt toegevoegd. Zo kunnen vijftigplussers dit jaar kennismaken met watergymnastiek, fietstoertochten en Swing en sport. Het complete programma staat op www.sportinderondevenen.nl. Ook aanmelden kan via deze website.

Watergymnastiek
In het nieuwe Veenweidebad in Mijdrecht biedt Stichting Spel en Sport 55+ watergymnastiek aan. Tijdens de les worden verschillende oefeningen gedaan met en zonder materialen. Bij bewegen in het water is de kans op blessures kleiner. Spieren en gewrichten worden soepeler en het warme water stimuleert de bloedsomloop. Deze activiteit is daarom zeer geschikt voor mensen met een reumatische aandoening.

Fietsen
IJsclub Baambrugge organiseert op donderdag 2 juni een fietstoertocht. De tocht start bij het clubgebouw van de club aan de IJslaan 6. Ook Toer Trim Club De Merel organiseert tochten op dinsdag 17 mei, 7 juni en 21 juni. Deze tochten beginnen op het Driehuisplein. Onder begeleiding van ervaren fietsers wordt in een rustig tempo ongeveer 30 kilometer afgelegd. Onderweg wordt gestopt voor een kopje koffie.

Dansen met verschillende stijlen
In Vinkeveen en Wilnis worden twee verschillende dansactiviteiten georganiseerd. Salsa, aerobics en stretching bij BM Vitaal en Swing en sport bij Spel en Sport 55+. Beide activiteiten combineren diverse dansvormen met fitness. Bij swing en sport komen bijvoorbeeld latin, maar ook pop, rock and roll en jaren 60/70 muziek aan bod. De ritmische bewegingen zorgen ervoor dat het hele lichaam in beweging is. Alle spieren worden getraind en versterkt. De dansen zijn gemakkelijk te volgen.

Meer informatie
Voor de meeste activiteiten is aanmelden niet verplicht, maar wordt aangeraden dit wel te doen om zeker te zijn van een plek. Deelnemers betalen 3,50 euro contant per keer. Aanmelden kan op www.sportinderondevenen.nl. Het programma en aanmeldformulier zijn ook af te halen op het gemeentehuis, bij de Servicepunten, bibliotheken en sporthallen. Mensen die vragen hebben of persoonlijk advies willen, kunnen contact opnemen met sportconsulent Erik Leus, telefoon: 06-43093929 of e-mail: info@sportinderondevenen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe sporten tijdens beweegproject Juni Beweegt

Ook dit jaar zijn er nieuwe sport- en beweegactiviteiten aan het programma van het beweegproject Juni Beweegt toegevoegd. Zo kunnen vijftigplussers dit jaar kennismaken met watergymnastiek, fietstoertochten en Swing en sport. Het complete programma staat op www.sportinderondevenen.nl. Ook aanmelden kan via deze website. WatergymnastiekIn het nieuwe Veenweidebad in Mijdrecht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: