Atlantis A1 ondanks verlies tevreden


Geplaatst op: 9 mei 2011

Feiten vooraf: Antilopen staat na 9 wedstrijden zonder puntverlies soeverijn kop, de thuiswedstrijd werd door Atlantis ruim verloren (8-18), het doelsaldo van Antilopen is 161-63, het team speelde in de zaal in de overgangsklasse.

Atlantis A1, doelsaldo 83-122, debutant in de 1e klasse strijdend tegen degradatie, kortom een strijd tussen de reus en klein duimpje. Antilopen startte voorvarend aan de wedstrijd en liet zien dat het vandaag gehaktdag was voor Atlantis de eerste twee afstandschoten binnen drie minuten waren trefzeker maar Atlantis kreeg toch kansjes en een van die kansjes werd benut door Ciska Taal. Kort na de 3-1 pikte ook Robin van 't Schip zijn doelpuntje mee 3-2. Antilopen schakelde over naar een hogere versnelling en Atlantis moest even in de parkeerstand via 3-2 werd het 7-2. Maar middels Jeroen Korver en Timo Jongerling krabbelde Atlantis terug naar 7-4. De thuisploeg scoorde de 8-4 en Cynthia Sassen legde de 5e goal namens Atlantis in het mandje waarna Antilopen de ruststand bepaalde 10-5.

Een pluim voor het vertoonde spel en vooral de wilskracht om het Antilopen zo moeilijk mogelijk te maken dat waren de steekwoorden van de beide coaches.

Atlantis gaf hier het visitekaartje af, het verschil tussen kop en staart in de ranglijst was niet te zien. Atlantis opende de score in de 2e helft, uit handen van Sharon Moen kwam de 6e treffer. Zo ging het om en om 11-6, 11-7 Jeroen, 12-7

12-8 Timo. Er kwamen irritaties in de ploeg van Antilopen, de vooraf gedachte grote overwinning bleef uit, het had hier thuis graag met meer dan tien doelpunten verschil willen winnen maar Atlantis knokte wat het waard was en liet Antilopen ietwat beduusd staan. Door 3 goals op rij van de thuisploeg werd de stand de thuisploeg wat draaglijker 15-8.Ook Maarten Helsloot werd nog wat speelminuten gegund. Goof van Straaten bracht de 15-9 op het scorebord, na de 16-9 scoorde Jeroen de laatste Atlantistreffer waarna Antilopen de eindstand bepaalde 17-10 en een grote stap zette richting kampioensschap.

Complimenten van de coach van Antilopen, zijn ploeg had Atlantis onderschat en zegde tevens toe dat het vandaag vertoonde spel van Atlantis beslist eersteklas waardig is. Een mooie opsteker voor de door van Dam gesponsorde ploeg en een mooie opmaat naar de wedstrijd van zaterdag 14 mei want dan komt mededegra-datiekanditaat OVVO naar Mijdrecht. De wedstrijd begint om 12.30 uur op het kunstgrasveld van Atlantis aan de Hoofdweg.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis A1 ondanks verlies tevreden

Feiten vooraf: Antilopen staat na 9 wedstrijden zonder puntverlies soeverijn kop, de thuiswedstrijd werd door Atlantis ruim verloren (8-18), het doelsaldo van Antilopen is 161-63, het team speelde in de zaal in de overgangsklasse. Atlantis A1, doelsaldo 83-122, debutant in de 1e klasse strijdend tegen degradatie, kortom een strijd tussen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: