Inrichting Julianalaan Vinkeveen aangepast


Geplaatst op: 4 mei 2011

De inrichting van de Julianalaan in Vinkeveen wordt aangepast zodat voertuigen elkaar weer makkelijker kunnen passeren en eventueel met twee wielen in de berm kunnen parkeren. De hoge trottoirbanden die nu in de berm liggen worden vervangen door lage exemplaren waar overheen gereden kan worden. De werkzaamheden worden uiterlijk in juni uitgevoerd.

De afgelopen weken is de Julianalaan in Vinkeveen grondig opgeknapt. De werkzaamheden waren nodig omdat de laan op veel plaatsen was verzakt. Leidingen zijn vernieuwd, de riolering is vervangen en de laan is nu weer netjes bestraat.

Door de nieuwe inrichting lijkt het of de rijweg minder breed is dan voorheen. Door bewoners zijn hier ook opmerkingen over gemaakt. Zij vrezen dat auto's of vrachtwagens elkaar alleen nog maar met moeite kunnen passeren en zijn bang dat dit niet altijd goed zal gaan, zeker niet als er brede wagens in de laan staan geparkeerd.

De weg is echter nog even breed als voorheen. Het verschil zit hem in het feit dat voertuigen voor de reconstructie door het gras van de berm reden om elkaar te passeren of daar met twee wielen in konden parkeren. Omdat de berm nu is afgeschermd met hoge trottoirbanden, bestaat die mogelijkheid niet meer en lijkt de weg smaller.
Naar aanleiding van de opmerkingen van bewoners is daarom besloten de hoge trottoirbanden te vervangen door lage exemplaren waar overheen gereden kan worden. Daarmee wordt de oude situatie hersteld waarin auto's deels in de berm kunnen parkeren of er doorheen kunnen rijden om elkaar te passeren.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inrichting Julianalaan Vinkeveen aangepast

De inrichting van de Julianalaan in Vinkeveen wordt aangepast zodat voertuigen elkaar weer makkelijker kunnen passeren en eventueel met twee wielen in de berm kunnen parkeren. De hoge trottoirbanden die nu in de berm liggen worden vervangen door lage exemplaren waar overheen gereden kan worden. De werkzaamheden worden uiterlijk in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: