Veel te bespreken tijdens wijkschouwen in Proostdijland Mijdrecht


Geplaatst op: 4 mei 2011

Op initiatief van de gemeente en in samenwerking met het wijkcomité, politie, stichting De Baat en Westhoek Wonen hebben op woensdag 13 april en woensdag 20 april een tweetal wijkschouwen plaatsgevonden in de wijk Proostdijland.

Medewerkers van de betrokken organisaties, wethouder Kees Schouten en 35 inwoners hebben gezamenlijk een groot aantal punten bekeken, die door de inwoners als knelpunten waren benoemd. Door samen met inwoners in hun eigen woonomgeving op stap te gaan, wil de gemeente horen wat zij belangrijk vinden in hun wijk of kern. Voor zover mogelijk, worden onderwerpen, gezamenlijk met betrokken partijen, opgepakt en uitgevoerd, om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.

De aangegeven punten in Proostdijland betroffen onder andere de verkeerssituatie rondom winkelcentrum Adelhof, de ondergrond van het speeltoestel in het parkje bij De Meijert, mogelijkheden voor extra parkeergelegenheid in straten en vragen over de keuze van bomen, veiligheid van een speeltoestel, etc. Door samen ter plekke naar de punten te kijken, ontstonden er discussies tussen vertegenwoordigers van de organisaties en bewoners, maar ook tussen bewoners onderling. Veelal leidde dit tot verschillende mogelijkheden om tot een aanpak te komen. Tevens konden medewerkers uitleggen waarom bepaalde maatregelen zijn genomen, wat veel duidelijkheid gaf bij inwoners.

Tijdens de wijkschouw zijn alle punten genoteerd. Op 3 mei bespreken medewerkers van de gemeente, de wijkagent, woonconsulent Westhoek Wonen en de opbouwwerker van Stichting De Baat uitvoerig alle punten en wordt bepaald wat er wel en niet aangepakt kan worden. Voor eind mei ontvangen alle bewoners die hebben deelgenomen, per brief een reactie op de door hen ingebrachte punten. Een overzicht wordt ook geplaatst op de website van het wijkcomité Proostdijland: www.wijkcomite-proostdijland.nl

In de maand mei wordt er een aantal wijkschouwen georganiseerd in Vinkeveen. De eerste vindt plaats op woensdag 11 mei in de wijk Zuiderwaard. Bewoners van deze wijk hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel te bespreken tijdens wijkschouwen in Proostdijland Mijdrecht

Op initiatief van de gemeente en in samenwerking met het wijkcomité, politie, stichting De Baat en Westhoek Wonen hebben op woensdag 13 april en woensdag 20 april een tweetal wijkschouwen plaatsgevonden in de wijk Proostdijland. Medewerkers van de betrokken organisaties, wethouder Kees Schouten en 35 inwoners hebben gezamenlijk een groot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: