Gemeente Aalsmeer pakt bushaltes aan


Geplaatst op: 4 mei 2011

In Gemeente Aalsmeer wordt hard gewerkt aan het aanpassen van de toegankelijkheid van bushaltes. Vorig jaar zijn al 32 haltes aangepast van de in totaal 50 stuks en dus ook beter toegankelijk voor alle reizigers en in het bijzonder voor personen met een functiebeperking (gehandicapten), maar ook voor ouders met kinderwagens. Dit jaar en volgend jaar worden de 18 laatste haltes aangepakt. Wethouder Ad Verburg van Verkeer en Vervoer: ‘Als gemeente werken wij aan bereikbaarheid en mobiliteit. Ook voor groepen die minder goed ter been zijn of zich moeilijker kunnen verplaatsen is mobiliteit belangrijk.'

Het dagelijks bestuur van de Stadregio Amsterdam heeft voor deze aanpassingen subsidie ter beschikking gesteld. De gemeente als wegbeheerder neemt het beheer en onderhoud voor zijn rekening.

Ook zijn veel van de aangepaste haltes voorzien van nieuwe ‘displays'. Dit zijn elektronische borden die aangeven hoe laat de bus aankomt.

Het gaat vooral om haltes bij OV-knooppunten of de haltes bij voorzieningen die veel door de doelgroep worden gebruikt, zoals haltes woonzorgzones en winkelgebieden. Doel is om bushaltes te realiseren die bijdragen en laagdrempelig en comfortabel openbaar vervoer, op zo'n manier dat alle OV-reizigers - jong, oud, met of zonder functiebeperking - er profijt van hebben.

Bij de bushalte Kerkweg/Aalsmeerderweg zijn door gemeente direct nieuwe fietsenrekken geplaatst na een klacht. Op deze locatie stonden echt tientallen fietswrakken en andere fietsen tegen elkaar aan. Wethouder Verburg: ‘De gemeente hoopt dat de situatie nu beter is. En dat de gebruikers van de veelgebruikte bushalte hun fiets in één van de 40 nieuwe fietsbeugels plaatsen.' Op dit moment liggen er in het openbaar groen nog een aantal fietswrakken. De eigenaren van deze fietsen kunnen ze nu nog ophalen, maar de Meerlanden zullen deze binnenkort verwijderen.

Ook aan de halte Nieuw-Oosteinde aan Legmeerdijk ter hoogte van de Hornweg gaat aangepakt worden. Omdat deze halte ligt aan een provinciale weg, ligt de verantwoordelijkheid hier bij de provincie. Op korte termijn zal de provincie op de halte richting Amsterdam een tijdelijke abri plaatsen. Daarnaast zal deze halte in de tweede helft van het jaar opnieuw worden ingericht. De haltes zullen ook aangepast worden aan de toegankelijkheidseisen, zodat mensen met een functiebeperking beter van deze halte gebruik kunnen maken. Tevens zullen er dan op beide haltes een abri geplaatst worden en brengen we voldoende fietsvoorzieningen aan. De precieze planning hiervan is nog niet bekend.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer pakt bushaltes aan

In Gemeente Aalsmeer wordt hard gewerkt aan het aanpassen van de toegankelijkheid van bushaltes. Vorig jaar zijn al 32 haltes aangepast van de in totaal 50 stuks en dus ook beter toegankelijk voor alle reizigers en in het bijzonder voor personen met een functiebeperking (gehandicapten), maar ook voor ouders met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: