De Baat (2e)

Optisport De Ronde Venen behaalt Keurmerk Veilig & Schoon


Geplaatst op: 4 mei 2011

Optisport De Ronde Venen ontvangt op 12 mei het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Marcel Jagersman en John van Susteren van het NPZ-NRZ. Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. De betrouwbaarheid van dit keurmerk is gewaardeerd op 9,4 door ConsuWijzer, het informatieloket voor consumenten van de overheid. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van Het Veenweidebad aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

Marcel Jagersma, manager van het Keurmerk Veilig & Schoon, ziet een groeiende belangstelling en waardering van de overheid voor dit Keurmerk. "Het ministerie van VROM is enthousiast over het Keurmerk als instrument voor zelfregulering. In de nieuwe Zwemwaterwet die in 2012 van kracht wordt als opvolger van de huidige wetgeving wordt ook verwezen naar het Keurmerk Veilig & Schoon."

Het eerste Keurmerk Veilig & Schoon werd in april 2002 uitgereikt. Stichting Zwembadkeur®, dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van dit Keurmerk, is een initiatief van RECRON, de brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, Vereniging Sport en Gemeenten en de WVBZ, de voormalige Werkgeversvereniging voor Bad- en Zweminrichtingen. Op dit moment zijn ruim 200 zwembaden in het bezit van het Keurmerk Veilig & Schoon. Het Keurmerk is een regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen.

Met het behalen van het keurmerk voldoet Optisport De Ronde Venen aan een van de contractuele afspraken met de gemeente. Het behalen van het keurmerk binnen een jaar na opening staat voor de hoge kwaliteit die Optisport bied. Veel baden behalen dit keurmerk pas twee jaar na opening.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Optisport De Ronde Venen behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

Optisport De Ronde Venen ontvangt op 12 mei het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Marcel Jagersman en John van Susteren van het NPZ-NRZ. Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. De betrouwbaarheid van dit keurmerk is gewaardeerd op 9,4 door ConsuWijzer, het informatieloket voor consumenten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: