Vier Molentochten bij Fietsvereniging De Merel


Geplaatst op: 2 mei 2011

Voor zowel de sportieve als de recreatieve fietser organiseert fietsvereniging De Merel op zondag 8 mei maar liefst vier toertochten die allemaal in het teken staan van molens. Deze Molentochten zijn uitgepijld. Dat is makkelijk fietsen, gewoon de pijltjes volgen in uw eigen tempo. Voor het geval u een pijl mist, krijgt u ook een routebeschrijving mee. U hebt gegarandeerd nog nooit zoveel molens op één dag gezien.

Route langs 3 molens - 35 km
Vanuit de start bij café De Schans in Vinkeveen gaat de route via de Veenmolen naar Kanis en vervolgens naar de pauze op de parkeerplaats van recreatieterrein het Oortjespad. De terugweg gaat langs de Kockengense Molen en de Kortrijkse Molen. Een mooie, korte rit voor het gezin en de recreatieve fietser.

Route langs 5 molens - 70 km
Via de Veenmolen in Wilnis gaat deze route naar Kanis en Woerden. Vervolgens langs de molens De Valk in Montfoort en De Windotter in IJsselstein naar de pauze op het terras van jachthaven Marnemoende (na ongeveer 40 km). Terug via Harmelen en Kamerik naar de tweede pauze op recreatieterrein Oortjespad, en langs de Kockengense en de Kortrijkse Molen terug naar Vinkeveen. Een mooie rit voor de geoefende fietser.

Route langs 7 molens - 100 km
Langs de Veenmolen in Wilnis gaat ook deze tocht naar Kanis en Woerden. Vervolgens via Haastrecht langs de molens De Bachtenaar en Bonrepas in de Vlist. Daarna richting Lopik langs de Middelste of Tweede Molen in Cabauw en door de polder Lopikerwaard naar De Windotter in IJsselstein. De pauzeplaats is op het terras van jachthaven Marnemoende, op 65 km. Terug via Harmelen en Kamerik naar de tweede pauze op de parkeerplaats van recreatieterrein het Oortjespad. Via de Kockengense en de Kortrijkse Molen fietst u terug naar Vinkeveen. Een mooie tocht voor de meer geoefende fietser.

Route langs meer dan 20 molens - 150 km
De klassieker voor de fanatieke racefietser is deze prachtige tocht langs meer dan 20 molens. De tocht gaat via Wilnis en Kanis naar Woerden, Haastrecht en Stolwijk. Overvaren met de pont bij Krimpen aan de Lek en daarna langs de 19 molens bij Kinderdijk. Pauze op het terras bij Café Restaurant De Krom in Oud Alblas (na 66 km). Terug door de polder Alblasserwaard naar Meerkerk en Lexmond. Bij Vianen de Lekbrug over en via De Windotter in IJsselstein naar de tweede pauzeplaats, op het terras van jachthaven Marnemoende (op ongeveer 115 km). Daarna via Harmelen en Kamerik naar de laatste pauzeplaats op recreatieterrein het Oortjespad. Het laatste deel gaat net als de andere routes langs de Kockengense en de Kortrijkse Molen terug naar Vinkeveen.

Starttijden
150 km 08.00 - 09.00 uur
100 km 08.00 - 10.00 uur
70 km 09.00 - 11.00 uur
35 km 09.00 - 13.00 uur

Als u lid bent van de NTFU betaalt u 2 euro voor de 100 en 150 km en 1,50 euro voor de tochten van 70 en 35 km. Bent u geen lid, dan betaalt u voor alle tochten 1 euro meer. Een mooie herinnering is verkrijgbaar voor 1,25 euro.

Startplaats
Alle tochten starten bij café De Schans op de Uitweg 1 in Vinkeveen.
De eindcontrole sluit om 16.00 uur. Iedereen wordt geadviseerd een valhelm te dragen.
Wij zien u graag op 8 mei en wensen u een fijne fietsdag bij TTC De Merel.

Informatie
Kijk op onze website www.ttcdemerel.nl of bel Margot Kompier (tel. 0297-267741).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vier Molentochten bij Fietsvereniging De Merel

Voor zowel de sportieve als de recreatieve fietser organiseert fietsvereniging De Merel op zondag 8 mei maar liefst vier toertochten die allemaal in het teken staan van molens. Deze Molentochten zijn uitgepijld. Dat is makkelijk fietsen, gewoon de pijltjes volgen in uw eigen tempo. Voor het geval u een pijl … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: