KDO 1 kan niet stunten in Amsterdam-West

Geplaatst op: 2 mei 2011

Het eerste van KDO speelde afgelopen zondag in Amsterdam tegen Nieuw West in één van haar laatste drie wedstrijden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. KDO deze middag geteisterd door drie schorsingen en vele geblesseerden, begon opvallend sterk aan de wedstrijd. Jelle de Jong, maar met name Joeri Stange waren binnen een aantal minuten erg dichtbij de openingsgoal. Stange kon schuin alleen op doel aflopen, maar de spraakmakende Amsterdamse doelman wist nog net redding te brengen. KDO, spelend met diverse voetballers uit het tweede, kwam in de eerste helft een stuk beter voor de dag dan de laatste wedstrijden. Het enige waar KDO tegen aanliep was het uitblijven van het felbegeerde doelpunt. Het individueel sterkere Nieuw West loerde veelvuldig op counters waarbij de behendige aanvallers meerdere malen voor dreiging zorgde. Gescoord werd er niet, zodat beide ploegen met een 0-0 stand de rust in gingen.

In de tweede helft kwam Nieuw West na ruim een uur spelen uit een corner op voorsprong,
1-0. KDO moest na dit doelpunt een waar alles of niets-offensief gaan hanteren om zo snel mogelijk terug in de wedstrijd te komen. Hierdoor nam de ruimte voor de creatieve Amsterdamse aanvallers noodgedwongen alleen maar toe. Hiervan maakte Nieuw West dankbaar gebruik en in de 70e minuut werd het 2-0. Tien minuten voor tijd beslisten de Amsterdammers de wedstrijd definitief door de 3-0 aan te tekenen. Dit betekende tevens de eindstand.

Door deze nederlaag blijft KDO op de dertiende plaats staan. Aanstaande zondag spelen de Kwakelaars thuis om 14:00 uur tegen DWS.

Het eerste van KDO speelde afgelopen zondag in Amsterdam tegen Nieuw West in één van haar laatste drie wedstrijden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. KDO deze middag geteisterd door drie schorsingen en vele geblesseerden, begon opvallend sterk aan de wedstrijd. Jelle de Jong, maar met name Joeri Stange waren binnen … Lees meer »