De Baat (2e)

Atalante D3 en H3 promoveren naar tweede klasse


Geplaatst op: 2 mei 2011

Op woensdag 27 april was de laatste kans voor het jonge team van dames 3, gesponsord door Creavorm Meubel en interieurmakers, dat zich als tweede had geplaatst. Als de Vinkeveense dames zouden winnen van de nummer 10 uit de hogere poule dan zouden ze alsnog kunnen promoveren naar die graag gewilde tweede klasse. De dames waren keurig op tijd voor de wedstrijd van 19:15 in de Beyneshal in Haarlem, de tegenstanders van Ouderkerk hadden kennelijk meer moeite om door de diverse omleidingen in Haarlem de sporthal te vinden en kwamen ietwat verlaat aanzetten. De eerste set begon met Xuee Lont, Mariska van der Spoel, Denise van der Laan, Inge Bakker, Nivja Bartman en invaller Annike van Kouwen. Na een paar ballen aftasten werd al vrij snel een zeer alert ritme gevonden. De meiden waren fanatiek en stoven op iedere bal af, dit in tegenstelling tot de dames van VVO dat onverwacht veel slordige fouten maakte. Al rap stond er een flinke voorsprong op het telbord en dat werd flink bejubeld door de vele gezellige supporters van Atalante die meegereisd waren: 11-25.

In set twee kwam tweede invaller Malou de Vries binnen de lijnen voor Inge Bakker. VVO had inmiddels de slag gevonden en gaf beter partij dan in het eerste bedrijf. Bij Atalante leek het initiatief een beetje zoek waardoor verschillende keren te laat gereageerd werd. Een time-out van coach Frans Roos moest er aan te pas komen om de koppen op scherp te zetten. Vooral Denise pakte het snel op en was er verdedigend als de kippen bij met name als het midden werd bestookt met slimme prikballen. Na de achterstand ingelopen te hebben werd het een spannende gelijk opgaande strijd, verdeler Xuee Lont werkte hard en verdeelde de bal keurig waardoor middenaanvallers Annike en Nivja prima konden scoren. Malou jetste op de buitenkant een aantal mooie aanvallen binnen de lijnen en ook de tomeloze energie van Mariska droeg bij aan een goede teamspirit. Uiteindelijk wonnen de dames in een close call met een verdiende 23-25.

Met die opsteker speelde het team de laatste set vrijer en als vanouds waren mooie service reeksen te zien van Denise en Xuee. Het ging voortvarend en Inge Bakker liet na ingewisseld te zijn zien dat ze een paar lekkere punten kan serveren. Ook Annemarie Bakker werd voor de laatste punten ingewisseld en vrij makkelijk werd de 15-25 neergezet en daarmee promotie naar de tweede klasse veilig gesteld. Een mooie prestatie! In een nieuwe frisse samenstelling gaan de jonge dames van Creavorm D3 volgend seizoen lekker aan de bak in de uitdagende tweede klasse.

Na de dames speelden de mannen van H3 ook om promotie naar de tweede klasse met twee tegenstanders. Het Vinkeveense team had een smalle basis van 6 spelers waaronder juniorentalent Yorick van Schie. Verder waren Peter Keijzer, Jan Ruizendaal, Rob van Tellingen, Mario Röling en Han Feddema van de partij, een enorm aantal jaren van volleybalervaring. De eerste set tegen VVM H2 was een spannende die met 21-25 werd gewonnen, set twee ging makkelijker en de mannen konden vrijuit ballen waarbij de mooie molenwiekaanval van Han Feddema diverse keren uit de kast werd gehaald: 8-25 winst. Omdat VVM hun eerste wedstrijd had verloren waren de mannen gelijk al verzekerd van promotie. De tweede wedstrijd tegen Martinus H3 werd uiteraard ook gespeeld. Daarbij moesten de Vinkeveense mannen de meerdere bekennen in het jonge team uit Amstelveen, met nipte cijfers 24-26 en 22-25 was het een leuke spannende en sportieve wedstrijd.

Al met al een leuk succes voor Atalante dat naast het kampioenschap van dames 2 nu nog 2 teams in een klasse hoger kan laten uitkomen. Verder zullen zowel dames 1 als heren 1 volgend seizoen wederom in de promotieklasse uitkomen, vooral de mannen van 1 hebben een super mooie prestatie geleverd door na promotie uit de eerste klasse op een vierde plek in de promotieklasse te eindigen.
Het einde van het seizoen wordt traditiegetrouw afgesloten met een aantal gezellige toernooien. Vanaf half mei worden op de dinsdagavonden de befaamde 2-2 toernooien gespeeld, op 14 mei is de finaledag voor de allerjongsten in Kudelstaart, op 20 mei het 2-2 jeugdtoernooi en afgesloten wordt met het befaamde Assuline buitentoernooi op zondag 29 mei. Alles staat ook op www.vv-atalante.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante D3 en H3 promoveren naar tweede klasse

Op woensdag 27 april was de laatste kans voor het jonge team van dames 3, gesponsord door Creavorm Meubel en interieurmakers, dat zich als tweede had geplaatst. Als de Vinkeveense dames zouden winnen van de nummer 10 uit de hogere poule dan zouden ze alsnog kunnen promoveren naar die graag … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: