001 -Family

Amnesty: Brieven Schrijven


Geplaatst op: 2 mei 2011

In de maand mei 2011 schrijven we naar de autoriteiten van India, Mexico en Irak
Het betreft de volgende gevallen:

  • Kartam Joga die meer dan 500 moorden, gevallen van seksuele mishandeling, verkrachting en huisuitzetting van de inheemse Advasi-bevolking documenteerde, werd in september 2010 gearresteerd omdat hij zou samenwerken met Maöistische opstandelingen.
  • twee deelnemers aan een konvooi om voedsel en medicijnen te brengen naar een afgelegen inheemse gemeenschap in Mexico werden gedood bij een aanval door gewapende mannen. Een van de slachtoffers wilde de mensenrechtensituatie documenteren. De daders zijn tot nu toe niet berecht.
  • Een Iraakse werd ter dood veroordeeld wegens moord op haar oom en zijn gezin. Voor de rechter heeft ze verklaard dat ze de moord bekend zou hebben nadat ze gemarteld was. Volgens haar pleegde haar verloofde de moorden tijdens een overval.

Wilt u ook schrijven? U kunt de brieven thuis bezorgd krijgen om te versturen. Een telefoontje is voldoende. (Bert Schaap: 0297-565172). De brieven zijn ook te verkrijgen via www.amnestyuithoorn.nl onder het kopje "Schrijf"

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Amnesty: Brieven Schrijven

In de maand mei 2011 schrijven we naar de autoriteiten van India, Mexico en IrakHet betreft de volgende gevallen: Kartam Joga die meer dan 500 moorden, gevallen van seksuele mishandeling, verkrachting en huisuitzetting van de inheemse Advasi-bevolking documenteerde, werd in september 2010 gearresteerd omdat hij zou samenwerken met Maöistische opstandelingen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: