001- Uithoorn

Koninklijke onderscheiding voor P. Esvelt uit Abcoude


Geplaatst op: 30 april 2011

P.J.G. Esvelt uit Abcoude heeft vrijdag 29 april 2011 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Burgman van De Ronde Venen speldde hem de versierselen op die horen bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Esvelt kreeg de onderscheiding tijdens een receptie die hem werd aangeboden in verband met zijn afscheid van de Wereldwinkel in Abcoude. De onderscheiding zou hem aanvankelijk tijdens een receptie op 8 april zijn uitgereikt, maar deze bijeenkomst moest vanwege gezondheidsproblemen van de heer Esvelt op het laatste moment worden afgezegd.

Peter Esvelt is al vele jaren werkzaam bij de Wereldwinkel in Abcoude en actief in de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Abcoude-Baambrugge (Stoab), waaronder de Wereldwinkel ressorteert. Vanaf 2003 is hij coördinator van de Wereldwinkel Abcoude. Hij verricht dit werk met grote inzet, enthousiasme en commercieel inzicht en kan het uitstekend vinden met de vele vrijwilligers.
Daarnaast is Esvelt ook actief in de werkgroep Missie Ontwikkeling Vrede van de rooms-katholieke parochie Cosmas en Damianus. Deze werkgroep organiseert jaarlijks diverse acties (ziekendag, Mensen in Nood Kledingactie, Sinterklaasactie), zorgt voor inning en het overmaken van gelden voor diverse goede doelen-projecten en vertegenwoordigt de parochie in het platform Parochianen en de Diaconieraad.

Ook is de heer Esvelt actief bij de Jeu de Boulesclub Abcoude. Daar zorgt hij onder andere voor de catering-organisatie van alle promotieactiviteiten van de club, zoals tijdens de Abcouder Feestweek.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Koninklijke onderscheiding voor P. Esvelt uit Abcoude

P.J.G. Esvelt uit Abcoude heeft vrijdag 29 april 2011 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Burgman van De Ronde Venen speldde hem de versierselen op die horen bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Esvelt kreeg de onderscheiding tijdens een receptie die hem werd aangeboden in verband met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: