001- Uithoorn

College akkoord met samenwerkingsovereenkomst Molenhof Mijdrecht


Geplaatst op: 28 april 2011

De gemeente heeft overeenstemming bereikt met Hoogvliet Beheer over de voorwaarden waarop Hoogvliet het complex Molenhof in het centrum van Mijdrecht ontwikkeld. De afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst die wordt ondertekend zodra de raad hiermee heeft ingestemd.
Hoogvliet zal een nieuw complex ontwikkelen met verschillende winkels en een supermarkt. De winkeloppervlakte wordt kleinschalig uitgebreid met ongeveer 200m2. Er worden circa 40 levensloopbestendige woningen in verschillende prijsklassen gebouwd. Dit zijn appartementen en grondgebonden woningen die aangepast zijn aan de veranderende woonwensen en woonsituatie van bewoners. Zij moeten met andere woorden een leven lang geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan bredere deuren, het weglaten van drempels en de mogelijkheid om op de begane grond te kunnen slapen.

Onder het winkelcentrum wordt een parkeergarage met ongeveer 150 parkeerplaatsen gerealiseerd met een ingang aan de Kerkvaart. Deze straat wordt verbreed en opnieuw ingericht in een stijl die past bij de verdere inrichting van het centrum zoals omschreven in het Masterplan voor het gebied Haitsmahof/Molenhof.

De samenwerkingsovereenkomst met Molenhof is een mijlpaal in het project Haitsmahof/Molenhof. Dit project richt zich op de vernieuwing van het noordelijk deel van het Mijdrechtse centrum. De gemeente heeft intentieovereenkomsten gesloten met twee andere ontwikkelaars in het centrumgebied en is in gesprek om ook met deze partijen samenwerkingsovereenkomsten af te sluiten.

Wanneer de overeenkomst getekend is, zal Hoogvliet Beheer het plan voor Molenhof uitwerken. Op dit ogenblik kunnen geïnteresseerden zich nog niet inschrijven voor woningbouw. Wanneer alle voorbereidende processen voorspoedig verlopen, wordt verwacht dat in de 2e helft van 2012 wordt gestart met de bouwwerkzaamheden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College akkoord met samenwerkingsovereenkomst Molenhof Mijdrecht

De gemeente heeft overeenstemming bereikt met Hoogvliet Beheer over de voorwaarden waarop Hoogvliet het complex Molenhof in het centrum van Mijdrecht ontwikkeld. De afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst die wordt ondertekend zodra de raad hiermee heeft ingestemd.Hoogvliet zal een nieuw complex ontwikkelen met verschillende winkels en een supermarkt. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: