001 -Family

Jong en oud maken samen paasstukjes in Zuwe Maria-Oord


Geplaatst op: 27 april 2011

Donderdagochtend 21 april kwamen leerlingen uit groep 8 van de Jozefschool uit Vinkeveen naar zorgcentra Zuwe Maria-Oord. In kleine groepjes deelden ze op afdelingen paaspakketjes uit aan de bewoners. Het uitdelen van deze pakketjes is één van de jaarlijks terugkerende acties van de Riki-Stichting.

Er waren prachtige grote manden met lekkere paasinhoud voor de bewoners van de afdeling Kleinschalig Wonen. Nadat de leerlingen alles uitgedeeld hadden, nam iedere leerling een bewoner mee naar het restaurant van het zorgcentrum. Hier maakten de leerlingen samen met de bewoners mooie paasstukjes. Samen beschilderden en beplakten ze keramieke potten, om ze daarna te vullen met plantjes en andere paasversieringen. Tijdens het gezamenlijk knutselen, ontstond er vaak leuk contact tussen jong en oud. Aan het einde van de ochtend bracht iedere leerling zijn of haar ‘eigen' bewoner weer terug naar huis.

De medewerkers van sector Welzijn van Zuwe Maria-Oord, die deze activiteit georganiseerd hebben, kijken terug op een geslaagde ochtend en bedanken de Riki-stichting voor de financiën die dit mogelijk gemaakt hebben. Zij hopen ook dat de leerlingen nog eens spontaan binnenlopen om een activiteit te doen met de bewoners of gewoon om een praatje te maken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jong en oud maken samen paasstukjes in Zuwe Maria-Oord

Donderdagochtend 21 april kwamen leerlingen uit groep 8 van de Jozefschool uit Vinkeveen naar zorgcentra Zuwe Maria-Oord. In kleine groepjes deelden ze op afdelingen paaspakketjes uit aan de bewoners. Het uitdelen van deze pakketjes is één van de jaarlijks terugkerende acties van de Riki-Stichting. Er waren prachtige grote manden met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: